RAL·LICROSS: Raymond, campió del RX2, a l’ERX amb Citroën

Cyril Raymond, el doble campió de les RX2 International Series Champion i FIA European Rallycross Championship, debutarà amb la marca Citroen C3 ERX en la categoria Projekt E en el Neste World RX de Riga-Letònia la setmana vinent.

Raymond va participar a temps complet en el Campionat Mundial de Ral·liCross de la FIA (FIA World Rallycross Championship) l’any passat i tornarà a la plaça de primer pilot en el campionat de ral·licross elèctric, que va ser oficialment llançat per primera vegada en l’esdeveniment del Mundial RX a Riga l’any passat.

El C3 ERX ha estat descrit com el primer cotxe de carreres elèctrica del món, desenvolupat per la companyia tècnica de Projekt E STARD a Àustria, amb suport de Citroen Racing, aquest cotxe està basat en el Citroën C3 R5 del Campionat del Món de Ral·lis. El C3 ERX, com tots els cotxes de Projekt E, té tres motors elèctrics que produeixen 450kW (613bhp) potència combinada i 1002Nm de parell instantani i una velocitat màxima de 240km/h, utilitzant un sistema de tracció a quatre rodes i transmissió a dues velocitats instal·lada en ambdós eixos.


“Estic encantat d’unir-me a la xarxa de Projekt E, especialment al volant d’un cotxe francès. He creat la meva reputació en categories inferiors, sent doble campió de RX2, i realment crec que el format Projekt E s’adapta completament al meu estil. Estic convençut que el ral·licross elèctric no només em proporcionarà les oportunitats que necessito per seguir en aquest esport, sinó que permetrà als pilots fer una excursió fora de les carreres tradicionals d’aquesta disciplina, i és perfectament adequat per demostrar les increïbles capacitats de la tecnologia elèctrica”.

“Citroen té una història increïble en els esports de motor globals i és un honor poder donar al nou Citroen C3 ERX la seva primera sortida competitiva. M’agradaria donar les gràcies a STARD, Citroen Racing i Manfred Stohl per la confiança que em donen per conduir el cotxe, i faré el màxim esforç per fer el meu millor a Riga.”

El primer esdeveniment de Projekt E al World RX de Suècia va ser guanyat per Ken Block dels Estats Units, conduint un Ford Fiesta ERX. Natalie Barratt de Gran Bretanya i Hermann Neubauer d’Àustria es van unir a Block al podi de Holjes.

Subscriu-te
Notificació de
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments