RAL·LICROSS: El nou RX2e surt a la llum, un llop amb pell de xai

El disseny final del nou cotxe de la FIA RX2e Championship –que forma la base del primer campionat elèctric de la FIA, que es posarà en marxa el 2021– ha estat revelat .

Des que el campionat es va llançar oficialment al juliol, RX2e ha estat treballant constantment, amb un progrés considerable durant les proves i un interès significatiu per part de la comunitat de ral·lis, com es va veure quan el cotxe va arribar a la pista durant el cap de setmana del Campionat Mundial de Ral·licross de la FIA a Barcelona el mes passat amb la seva forma provisional de «test».

Conjuntament desenvolupat per l’especialista en mobilitat elèctrica QEV Technologies i l’especialista elèctrica sueca Olsbergs MSE, el cotxe RX2e es pot presentar ara –pràcticament– en la seva forma definitiva, amb un agressiu paquet aerodinàmic, un futurista frontal que incorpora un discret sistema de refrigeració i un difusor posterior.

“Tots estem molt emocionats per mostrar el cotxe RX2e en la seva forma oficial”, va dir Pere González, director de projectes per al campionat. “Ha estat una feina dura arribar a aquest punt, amb un enorme esforç per part de tothom a QEV i OMSE tant a la base com a la pista de proves.

“Una gran part d’aquest enfocament ha estat òbviament “sota la pell” per assegurar-se que tenim tots els fonaments adequats, per proporcionar als competidors la tecnologia més avançada disponible i assegurar que l’experiència de conducció és tan atractiva i agradable possible, però al mateix temps, és important no oblidar l’estètica.

“El nostre equip de disseny ha donat un toc que creiem que és fresc, decidit i sorprenent, un senyal real de les intencions mentre mirem cap a un futur més ràpid i més respectuós amb el medi ambient per al nostre esport.

Driver

El cotxe elèctric s’ha construït al voltant d’un xassís espacial i incorpora dos trens independents al costat d’una bateria de 32kWh, amb el motor que genera 250kW (335bhp) d’energia i fins a 460Nm de parell. Això representa, respectivament, un augment del 24% i del 14% respecte al cotxe existent Supercar Lites, reduint la distància a la classe Supercar.

Es preveuen sis caps de setmana de cursa per a la temporada inaugural el 2021, corrent al costat de World RX. El calendari complet encara s’està ultimant i es publicarà al seu degut temps.

Subscriu-te
Notificació de
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share