Tot el que cal saber per seguir el XIV Ral·li Ciutat de Valls

La prova es disputarà dissabte 4 de maig i comptarà amb 110 km contra el rellotge

Tot i la incertesa, l’escuderia Costa Daurada tira endavant l’únic ral·li sobre asfalt a la demarcació de Tarragona. La manca d’inscrits va fer perillar la celebració del ral·li que es disputarà íntegrament la jornada de dissabte.

El ral·li comptarà amb un itinerari renovat amb prop de 110 km contra el rellotge repartits en 12 trams, sis dels quals seran diferents. En total els participants recorreran 418 km de les comarques de la Conca de Barberà i l’Alt i el Baix Camp.

La prova s’iniciarà a les 9:51 h del dissabte amb el primer tram del bucle «El Tallat» de 7,12 km, per continuar pels trams de «Forès» de 8,63 i «Segura» de 8,72 km. El bucle es repetirà a partir de les 13:24 h després del primer pas per l’assistència de Valls.

ralli valls 2017
Nacho Mateo

A la tarda els trams a recórrer seran uns clàssics de la zona, a les 17:47 h s’iniciarà «La Mussara» de 10,22 km, per seguir amb «La Febró – Capafonts» de 10,39 km i el ral·li acabarà amb els 9,78 del tram de «Mont-ral«. Un itinerari d’autèntic luxe per als participants que el recorrin.

Pocs inscrits però de gran qualitat

La part menys destacada d’aquesta prova és sense dubte la llista d’inscrits. Un altre cop flaquejant quan el campionat de Catalunya surt de les terres de més al nord.

54 participants es donaran cita per als diferents campionats puntuables per a la cita tarragonina entre els que puntuen per al campionat de Catalunya de Ral·lis i de Ral·lis d’Asfalt, per al campionat de Catalunya de Promoció i Trofeu Júnior, el Trofeu de Catalunya de Ral·lisprints d’Asfalt, la Challenge Michelin i la Challenge Saxo 8v a més dels campionats de Catalunya de Regularitat i Regularitat Sport.

Nacho Mateo

Amb el dorsal número 1 Xavier Domènech i Susanna Cercadillo es voldran treure l’espineta per l’abandonament en l’última cursa amb el seu Porsche 997 GT3 RS. Xavi Vidales i Jordi Hereu seran també a la sortida de Valls amb l’Skoda Fabia R5 que van aconseguir el triomf en l’apartat català a La Llana.

Tres unitats més com la de Vidales seran en mans de Marià Parés – Pedro Requena, Marc Comas – Carla Salvat i Jordi Martí – Gabriel Sánchez. Els altres quatre rodes motrius d’aquesta prova seran el Citroën C3 N5 de Jose Manuel Iñíguez – Ricard Martín, i el Toyota Yaris GR de Salvador Mora – Oscar López.

Entre els dues rodes motrius trobem Aleix Arcarons – Christian Gómez amb el Peugeot 208 Rally4, mateixa unitat que David Nafría – Carles Cortés. Amb un modern Renault Clio Rally5 hi haurà Rubén Muñoz i Javi Martínez.

El Ral·li Ciutat de Valls marcarà l’inici del trofeu júnior 2024. Després de l’èxit assolit per Jordi San Andrés amb el petit Peugeot 106, ara comença una nova temporada per buscar-li relleu al campió. Biel Gavilán – Joan Codinachs amb un Citroën Saxo VTS, Xavier Ros – Albert Camara amb un Peugeot 206, Laura Banús – Edgar Díaz i Mònica i Florenci Muniente amb altres Saxo seran els candidats que han seleccionat Valls per puntuar.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments