ERC: prèvia del Ral•li d’Hongria 2019

Tres pilots s’enfrontaran per la victòria de ral·li més antic del món, Hongria acollirà del 8 al 10 de novembre el final de la temporada 2019 de l’ERC.

L’essencial

Què: 2019 Campionat Europeu de Ral·lis de la FIA, vuitena prova.
Quan: 8-10 de novembre de 2019
On: Nyíregyháza, Hongria
Trams: 14
Distància: 211,52 quilòmetres
Superfície: Asfalt

Puntuables per: ERC2, ERC3, Campionat Europeu de Ral·lis per Equips de la FIA, Copa de Nacions ERC, Trofeu ERC femení

Guanyadors recents:

2018: András Hadik / Attila Deák (Ford Fiesta R5). L’esdeveniment es va dur a terme com el Ral·li de Nyíregyháza, una prova del campionat hongarès.

Què pot passar?

Des de 1953, el Campionat Europeu de Ral·lis de la FIA ha tingut herois amb noms com Rauno Aaltonen, Miki Biasion, Vic Elford, Sandro Munari i Walter Röhrl, a més de noms tan importants com Giandomenico Basso, Kajetan Kajetanowicz, Jan Kopecký, Esapekka Lappi i Alexey Lukyanuk.

I el rus Lukyanuk pot guanyar el títol per segon any consecutiu, sempre que pugui vèncer els dos pilots que té per davant, el britànic Chris Ingram i el polonès Łukasz Habaj.

Un total de 39 punts estan en joc a Hongria i els pilots de l’ERC han de seleccionar les seves sis millors puntuacions de la temporada, Habaj i Lukyanuk estan a la caça tot i la diferència amb Ingram, l’actual líder..

Habaj i Lukyanuk han guanyat proves aquest 2019, mentre que Ingram encara no ha aconseguit una victòria general. El britànic es va centrar en guanyar el títol de suport de la ERC1 Junior durant els sis primers esdeveniments de l’any. Encara que al final es va quedar sense el premi davant de Filip Mareš de 100.000 euros.
Però la gran regularitat en totes les proves el van permetre pujar llocs a la taula general i li van donar un altre objectiu.

A més de ser el final del campionat, el Ral·li d’Hongria marca el final de la nova edició de la Copa Abarth de Ral·lis de 2019, en què Andrea Nucita i el polonès Dariusz Poloński – separats per només vuit punts – perseguiran el títol i uns premis de 30.000 euros. Per la seva banda, la britànica Nabila Tejpar aspira a vèncer a la doble guanyadora Ekaterina Stratieva (Bulgària) al ERC Ladies ‘Trophy.

Mentre que els títols ERC2 i ERC3 ja tenen vencedors, el Campionat Europeu de Ral·lis per Equips de la FIA no s’ha decidit hi ha tres possibles guanyadors (Saintéloc Junior Team, Toksport WRT i ACCR Czech Rally Team).

Catorze trams amb 211,52 quilòmetres cronometrats esperen els aspirants a l’ERC, mentre que els organitzadors han aconseguit 114 participants, entre els quals s’inclouen 29 cotxes R5.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments