WRC: Adamo encantat amb els seus dos pilots estrella, Tänak i Neuville

Quan es va anunciar a l’octubre passat, la gent va somriure, però tan aviat com es van donar l’esquena, les cares i les mirades van ser inquietants, havien dos galls en el mateix galliner.

«No durarà», ens van dir els que aparentment sabien.

Per descomptat, encara estem en un període de lluna de mel prolongat per un virus, però no hi ha ni un indici de desarmonía. Parlant en privat amb els membres de l’equip en tots els nivells, la paraula és unitat i unió.

El director de l’equip Andrea Adamo somriu. Va escoltar les mateixes històries predient un divorci bastant ràpid.

«Saps el que m’ha impressionat? És la forma en què Thierry ha estat tan humil sobre que Ott se’ns unís. Ha estat de ment oberta i disposat a fer tot el possible perquè funcioni.

«És el mateix venint de Ott. Quan estan provant, estan treballant junts i avançant en el cotxe en la direcció correcta. Estem fent un bon progrés. La gent estava preocupada per la competència en l’equip, però tenim cooperació.

«Per descomptat, sabem que quan el ral·li comença, és lluita. Lluny dels ral·lis, estem junts.»

«És un tipus que s’assembla una mica a [Gabriele] Tarquini. Es va pujar i a l’acte sabia exactament el que volia. Més important encara, va ser capaç de prioritzar el desenvolupament.

«No és el tipus que ve de la prova i diu: ‘OK, és això per al diferencial posterior, ara mira la direcció; el motor ha d’anar en aquesta direcció i ara parlem dels amortidors.

«No. Ott va planejar clarament el que volia i en quins treballs concentrar-se. Veig aquest tipus de coses amb Tarquini i, honestament, fa que l’aportació d’un conductor en el desenvolupament no tingui preu.

«La gent em preguntava quan Ott venia, deien: ‘Ott serà un desafiament per a tu…’ Els dic que no, que Ott venir a Hyundai no és un desafiament; que Ott venir a Hyundai és una oportunitat.»

Neuville i Tänak van ser positius i entusiastes en els seus elogis al progrés fet amb el i20 Coupe WRC després de la seva prova a Finlàndia el mes passat. Adamo diu que els passos donats han vingut en part del dur treball i l’atenció mostrada durant el període de tancament a principis d’enguany.

Encara que l’equip no planeja cap joker d’homologació per a la resta de la temporada, s’ha treballat en l’aerodinàmica i el motor.

«Vam treballar dur en el tancament, i treballem dur, dur, dur en les proves», va dir Adamo. «Prenem bona informació i vam fer bones millores. Continuem pressionant ara, però estic molt orgullós del que la meva gent va aconseguir en aquests moments difícils.

«Honestament, crec que estem començant a veure alguns canvis provinents de les reorganitzacions que vaig fer en l’equip l’any passat. No succeirà de la nit al dia, però podem veure un veritable progrés. Això és bo. Però això només és realment bo si guanyem!»

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments