RAL·LICROSS: El futur ja és aquí, els nous RX1e ja roden

L’any 2021 marca la temporada final dels Supercars amb motor tèrmic al Campionat Mundial de Ral·licros. Ara anomenat RX1, la primera categoria del World RX passarà a ser elèctrica el 2022, canviant el seu nom per RX1e.

El desenvolupament del cotxe elèctric va a càrrec de l’empresa austríaca Kreisel Electric. El proper cotxe World RX té dos motors de 250 kW que porten la seva potència total a 500 kW o 680 cavalls de potència per a un parell de 800 Nm. Dos convertidors i una bateria de 52,65 kWh «amb un innovador sistema de refrigeració» completen la unitat de potència d’aquest RX1e. A la balança, la muntura arriba als 1.300 quilos de pes.

En desenvolupament ha durat diversos mesos, el cotxe va fer les seves proves, de més de 1.000 quilòmetres, per carreteres a Àustria. Encara hi ha previstes proves posteriors per a l’any vinent abans de la seva introducció definitiva a la competició el 2022.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments