RAL·LIS: Debut satisfactori pel Renault Clio Rally4 al Ral·li Monte-Carlo 2021

Equipat pel duo francès Florian Bernardi i Victor Bellotto, el nou Renault Clio Rally4 va fer la seva primera aparició pública i dinàmica amb motiu del Ral·li de Montecarlo.

Després de més de 5.000 quilòmetres de proves, el nou producte per als clients de la marca del rombe, dissenyat pel personal de Viry-Châtillon i Dieppe, va ser un dels grans atractius de l’esdeveniment monegasc.

Tot i que s’espera que el procés d’aprovació de la FIA finalitzi a l’abril, el Clio Rally4, fins i tot com a cotxe de seguretat, va rebre una càlida benvinguda al parc d’assistència de Gap, on moltes de les estructures presents van observar de prop aquest nou producte, destinat a ser la referència en la seva categoria.

En condicions adverses, barrejant neu, pluja, gel, fang i boira, Bernardi i Bellotto, guanyadors del Trofeu Clio R3T France el 2019 i subcampió del 2RM del Campionat de França de Ral·lis de Terra, van poder demostrar l’impressionant potencial de Clio Rally4, en una ruta complicada i selectiva que va reunir tot un seguit de dificultats de l’esdeveniment.

Florian Bernardi:

“En primer lloc, vull agrair a Renault Sport Racing i a l’Automòbil Club de Mònaco la seva confiança en el llançament del Clio Rally4. Vaig descobrir aquest nou model dilluns passat durant una breu sessió de proves i de seguida em vaig sentir còmode al volant. Aquesta sensació es va confirmar durant els quatre dies del Ral·li de Montecarlo, tot i les condicions extremadament complicades i variades. Tenim un gran feedback amb la feina feta en elements relacionats amb el rendiment, ja sigui en el xassís, els frens o el motor. També crec que Clio Rally4 tindrà un bon rendiment en tots els terrenys i que un dels seus punts forts serà la seva fàcil adaptabilitat. Clio Rally4 té tots els ingredients per convertir-se en el futur referent de la categoria. «

El coordinador de ral·lis de Renault Sport, el català Josep Maria Ferrer Trias també ha donat la seva visió del debut del nou Clio per a MotorEsport.cat.

Quines conclusions en traieu de la prova, ara que heu pogut comparar amb altres Rally4 com el Peugeot?

Les conclusions son molt positives, ja que confirmen tot el que ja havíem vist als test de desenvolupament del cotxe.

Les comparatives amb la competencia també ja les havíem fet en test, ja que en el ral·li les condicions no son pas les adequades. Cal pensar que anant de cotxe 0 es va ràpid pero no com en cursa ja que el principal es la seguretat del ral·li i es per això que l’exactitud de la comparativa amb els cotxes en cursa és relativa.

– Us preocupa el problema de l’últim dia que no va deixar completar tots els kilòmetres del ral·li? 

Sempre ha de preocupar no poder acabar una cursa, pero el problema que vam tenir no es greu, la causa ja está localitzada i això servirá per que no passi en els cotxes versió client.  

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments