WRC: El garatge més famós dels ral·lis on no s’hi guarden cotxes

Hi ha llocs on la passió del ral·li ha deixat la seva empremta, molts dels pobles, muntanyes, carreteres o qualsevol punt geogràfic per on passa una prova i on tant pilots com aficionats han viscut moments imborrables queden per a la història d’aquest esport.

El Molar, el Turini, la Cantina, Värgassen, o Monte-Lerno són més coneguts pel Ral·li que per altres motius i, a més d’oferir la possibilitat de fer excursions en bicicleta o una simple excursió amb cotxe, sovint es pot allargar la parada per poder degustar amb més calma que la que hi ha durant els dies de ral·li, amb tot un seguit de paratges, restaurants i gent ben curiosa.

Durant el Ral·li de Monte-Carlo vam poder visitar un lloc especial, garatge convertit en Museu i que aquest any ha baixat la persiana per culpa de la pandèmia. El seu propietari és Jerome Clier porta una pila d’anys recollint milers d’objectes que exhibeix, abans de la prova, durant els test que molts equips fan a la població de Laborel, on ell hi té aquest famós garatge, i durant la prova, quan els aficionats hi podien accedir. Fotos, pòsters, models però també els equipament dels pilots més famosos, com l’última donació del pilot de l’equip Toyota, el jove Kalle Rovanpera.

A més d’aquestes relíquies, Jerome ven imants i claus en forma de bolards que es troben als famosos turons de Perty i S. Jean, així com el que representa el Museu de Laborel.

Així que si passa pel Drome, a més de fer un passeig pels famosos turons per on han passat els més grans campions de Ral·lis, podeu visitar el museu de Laborel.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments