RAL·LICROS: El Promotor del WRC es fa amb el control del World RallyCross

La FIA ha anunciat que ha aplanat el camí per la cooperació amb el Grup Promotor del Campionat de el Món de Ral·lis per a la promoció del Campionat de el Món de Ral·liCros.

La FIA i el Promotor del WRC treballaran junts per implementar el Campionat de el Món de Ral·liCros de 2021 i esperen concloure un acord de promoció de diversos anys perquè l’empresa amb seu a Alemanya s’encarregui dels drets comercials i dels mitjans de comunicació de la sèrie.

Com a part de la col·laboració, el Promotor del WRC s’ha compromès a invertir en el campionat mundial i, en particular, en el desenvolupament de la futura electrificació del Ral·liCros.

A partir de 2021, el Ral·liCros llançarà el Campionat FIA RX2e, el primer campionat de Ral·liCros elèctric de la FIA.

La temporada 2021 del World RX (RX1) està programada per començar a Spa-Francorchamps, a Bèlgica, els dies 22 i 23 de maig. L’esdeveniment comptarà amb el suport de l’FIA RX2e. Els campionats europeus RX1 i RX3 de la FIA també formaran part de l’calendari de 2021.

El nou Campionat de el Món de Ral·liCros de la FIA RX1e elèctric debutarà en 2022, amb cotxes de turisme de més de 600 CV / 500 kW amb tracció a les quatre rodes, capaços d’accelerar de 0 a 100 km / h en menys de 2 segons i amb nivells de rendiment capaços de superar els actuals ICE Supercars.

El mes passat, la FIA va llançar una sol·licitud de propostes per a la promoció de l’Campionat Europeu de Ral·liCros de la FIA de 2022 a 2025. Ara s’estan estudiant les propostes per a aquesta licitació.

Peter Bayer, secretari general d’Esports de la FIA, va dir:

«Estem encantats d’alinear-nos amb WRC Promotor mentre construïm un futur elèctric innovador per al Campionat d’el Món de Ral·liCros de la FIA.

«La FIA i WRC Promotor han arribat a una visió comuna sobre com treballar junts per al benefici i el creixement del Ral·liCros. Els nostres respectius equips estan treballant en un acord de llarga durada, esperen començar a treballar en el campionat de 2021 i en l’avanç cap a un futur brillant, més sostenible i verd.

«Hem treballat molt amb l’empresa promotora del Campionat Mundel Món de Ral·lis durant diversos anys i preveiem que aportaran la mateixa energia i dinamisme a la promoció del Ral·liCros».

El director general de WRC Promotor, Jona Siebel, va dir:

«El World Rallycross es troba davant d’un futur innovador i pioner. Veiem un fort potencial de creixement en totes les àrees i WRC Promotor està encantat d’estar a l’avantguarda d’una sèrie centrada en la tecnologia sostenible i l’e-mobilitat.

«Construirem nous fonaments per crear una plataforma atractiva i progressiva per a la nostra audiència global i els nostres socis.»

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments