La Baja Jordània 2021 per Jordi Parro

Quin ha estat el millor moment de la prova?

Esportivament, el poder comprovar que al sud de Jordània, en el desert del Wadi Rum hi ha un terreny molt adequat per la disputa de proves Cross Country. L’itinerari era una barreja de pistes sorrenques, dunes petites i fora pistes de tot tipus, amb força navegació. Cal tenir en compte que la frontera amb Aràbia Saudita es troba a uns 30 kms, que una de les etapes del Dakar, la de Neom, es troba a poc menys de 100 kms, i que les especials del WRC que es van disputar un parell de vegades a Jordània es troben a uns 300 kms més al nord. Per tant, es una ubicació que té moltes possibilitats. Extra esportivament, el poder visitar l’antiga ciutat de Petra sense turistes i pràcticament sols ha estat un privilegi que només es pot donar degut a la extraordinària situació que estem vivint.

Quin ha estat el moment més difícil?

Al final de la 1a etapa, ens vam adonar que el temps mínim calculat per l’organitzador per completar la segona especial era massa just. Realment només 4 participants van aconseguir acabar l’etapa dins el temps previst. Els que no ho van aconseguir es queixaven demanant que s’augmentés el temps mínim. Però això no era possible un cop acabada l’especial sense perjudicar als que havien arriscat la mecànica per aconseguir acabar dins el temps estipulat, i per tant vam decidir no canviar res. Una altre dificultat va planejar sobre l’organització quan les xarxes socials locals van començar a protestar per la disputa de la prova tot i la pandèmia que afecta al país. L’organitzador va salvar la situació cancel·lant totes les celebracions finals i el pòdium.

Què es el que més t’ha sorprès?

Les reiterades dificultats dels equips per creuar la frontera amb Aràbia Saudita. Si a Dubai el problema va ser per l’equip Mini quan el seu camió amb el vehicle de competició va quedar retingut a la frontera àrab, aquí el problema va ser per un dels camions d’assistència de l’equip South Racing. A més a més, diversos participants d’Aràbia Saudita inscrits a la prova no van poder participar ja que no els va ser concedit el permís per sortir del país, al no comptabilitzar fins al moment cap resultat a la Copa del Món.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments