RAL·LICROS: Els Hansen dominen a casa pel WorldRX de Suècia 2021

Timmy Hansen guanya al seu germà Kevin a Holjes, mentre que Johan Kristoffersson no es podia classificar per a la final per primera vegada des del 2017.

El campió del món 2019, Timmy Hansen, va mantenir l’inici dominant de la família Hansen en el mundial de ral·licros 2021, encapçalant la final sueca de principi a fi, amb Kevin Hansen aconseguint un doblet per a l’equip després d’un cap de setmana de menys a més. El treball de l’equip realitzat a finals de dissabte al Peugeot 208 WRX de Kevin va ser fonamental per obtenir aquest bon resultat, ja que la configuració inicial va resultar inadequada.

Johan Kristoffersson es va retirar durant la seva semifinal després de patir una punxada, sent la primera vegada que Kristoffersson no aconsegueix una final des de la cursa d’Alemanya del 2017. Les semifinals es van repartir entre Timmy i Kevin Hansen, ambdós assegurant així la primera fila per a la final. Això va permetre al duo Team Hansen controlar tàcticament l’inici, defensant l’atac d’un ràpid Kevin Abbring, que va optar per la volta Joker immediatament després de les dues primeres corbes, en una estratègia de carrera diferent per intentar vèncer als dos homes dels Peugeot.

Això va acabar per no funcionar per a l’ex pilot del mundial de ral·lis, quedant atrapat per darrere de Krisztián Szabó, que va fer la seva Joker a l’última volta. Com a resultat, Timmy i Kevin Hansen van aconseguir obrir una bretxa important al davant i també van apostar per actuar el seu respectiu Joker a l’última volta com Szabó. Així, la diferència de Timmy Hansen respecte a Abbring va ser de 4,7 segons a la sisena i última volta, suficient per mantenir el lideratge després de la Joker.

El pilot holandès finalment va aconseguir pujar una posició, però els germans Hansen eren intocables al davant. Amb la seva Joker, Szabó va perdre dues posicions, una contra Abbring i l’altra contra Enzo Ide, el belga que fa equip amb Kristoffersson a l’EKS Audi. La sisena posició final va ser per al finlandès Juha Rytkönen, sense cap avançament i aconseguint la classificació per a la final després que els comissaris esportius va penalitzar Niclas Grönholm amb 5 segons a la semifinal, perquè va anar més enllà dels límits de la pista i sortir-ne beneficiat, tot i que aquesta trajectòria va ser conseqüència d’un toc frontal de Peter Hedström.

A la taula de punts del Mundial, la victòria de Timmy Hansen el situa al capdavant, amb sis punts d’avantatge sobre Kevin Hensen, mentre que Krisztián Szabó puja un lloc al tercer, a 17 punts de diferència.

  1. Timmy Hansen Peugeot 208 WRX 4m26.709s
  2. Kevin HansenPeugeot 208 WRX+ 1.049s
  3. Kevin Abbring Renault Mégane RS RX + 1.645s
  4. Enzo IdeAudi S1 quattro + 3.154s
  5. Krisztián SzabóHyundai i20 N RX + 3.696s
  6. Juha RytkönenFord Fiesta RS+4.636s

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments