ERC: Gryazin, sancionat, perd la seva victòria a Hongria

Després d’un cap de setmana perfecte a Hongria amb una victòria neta i impecable, Nikolay Gryazin va ser finalment capturat per la patrulla després de l’arribada i va rebre una penalització de 15 minuts.

De fet, el pilot rus es va veure privat de la seva victòria perquè no es va aturar al lloc de l’accident de Norbert Herczig durant l’especial número 8 de dissabte al matí. El pilot hongarès es va estavellar fora de la carretera i el seu copilot Ferencz va haver de ser socorregut per l’ambulància amb les costelles trencades.

Nikolay Gryazin va ser el primer cotxe a escena, però les imatges de la càmera a bord i un vídeo d’un espectador van demostrar que no va baixar la velocitat per comprovar si els competidors estaven bé. Diumenge al vespre, Nikolay Gryazin, el seu copilot Konstantin Aleksandrov i el representant de l’equip Prednirks Arturs van ser convocats pels intendents. Després d’aquesta convocatòria, els comissaris van redactar un informe explicatiu de la sanció.

“A partir de proves de vídeo, és evident que el cotxe accidentat era totalment visible des del cotxe núm. 8 (Gryazin). Els vídeos també mostren que uns 100 metres abans de l’accident, un marshall va fer un rètol demanant al cotxe número 8 que desaccelerés i, en el lloc de l’accident, un segon marshall va fer indicacions al cotxe núm. 8.

També sembla que el pilot del cotxe núm. 4 (Herczig), va fer senyals difícils d’entendre. El pilot del cotxe 8 va dir que va malentendre els rètols que van donar els comissaris i el pilot de l’accident”.

En no aturar-se al lloc de l’accident, ni tan sols alentir-se, el pilot rus va violar l’article 53.3.2 del “Reglament esportiu dels ral·lis regionals de la FIA” el qual estableix: “Qualsevol tripulació a la qual es mostri el cartell “Red SOS” o vegi que un cotxe té un accident, ha d’aturar-se immediatament i sense excepció per proporcionar ajuda, tret que aparegui el signe “OK”. Tots els cotxes següents també hauran de parar. El segon cotxe que arriba al lloc de l’accident continuarà informant al següent punt de ràdio. Els següents cotxes netejaran la carretera per als vehicles d’emergència. A totes les tripulacions aturades com a conseqüència d’aquest procediment se’ls assignarà un temps d’acord amb l’art. 52. “

Per tant, la victòria d’aquest ral·li a Hongria és per a Mads Ostberg, mentre que el podi el completen Miko Marczyk i Andras Hadik.

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share