RAIDS: Prèvia Baja Portalegre 2021

Després de vuit proves a Europa i Orient Mitjà, la lluita pels títols de la Copa del Món FIA de Baja Cross-Country arriba al punt àlgid a la Baja Portalegre 500 (28-30 d’octubre). Els quatre trams selectius sobre pistes de terra a l’est del de Portugal, acolliran l’enfrontament final.

El sempre popular esdeveniment, que celebra la seva 35a edició, ha atret un impressionant grup de 67 competidors a les quatre categories. El líder de la Copa del Món i de la Copa d’Europa, Yazeed Al-Rajhi, encapçala la llista provisional d’inscrits (copilotat pel britànic Michael Orr) el saudita buscarà els primers títols Baja. La parella de Toyota ha tingut una bona ratxa en els darrers quatre esdeveniments, sense baixar del podi, de tal manera que Al-Rajhi té l’avantatge de cara a la prova decisiva.

Yàsser Seaidan i Alexey Kuzmich són els seus rivals més propers per al títol de la Copa del Món, la parella saudita/russa, també, amb dues victòries aquesta temporada al volant del MINI John Cooper Works Rally. Amb només un grapat de punts de diferència, el títol de la Copa del Món es disputarà entre aquestes dues tripulacions.

Krzysztof Hołowczyc i Łukasz Kurzeja són tercers a la classificació de la Copa del Món després de les seves victòries a Hongria i Polònia. A la Copa d’Europa, els polonesos persegueixen amb afany Al-Rajhi i Orr, i un altre bon resultat podria inclinar el títol a favor seu. Tot i això, Hołowczyc, dues vegades guanyador de la Baja Portalegre, sap com aconseguir la victòria en les etapes portugueses.

Tot i això, altres tripulacions portugueses s’esforçaran per aconseguir el títol nacional, com João Ramos/Filipe Palmeiro, el tres vegades guanyador de la prova Miguel Barbosa, que tindrà al seu costat Pedro Velosa, i Ricardo Porém, qui ha guanyat la Baja ni més ni menys que quatre cops.

Set competidors s’han inscrit en la categoria T3 i, mentre que el títol de la Copa del Món de la categoria s’ha assegurat provisionalment per Dania Akeel a la seva temporada de debut, la batalla pels honors de la Copa d’Europa es decidirà a Portugal. Santi Navarro, amb el seu navegant Marc Solà, té l’avantatge de cara a la ronda decisiva amb 12,5 punts d’avantatge sobre Jesús Fuster.

La T4 torna a estar ben representada amb 15 competidors que prendran la sortida. Alexandre Ré, amb el seu germà Pedro al seient del copilot, es va adjudicar provisionalment el títol europeu de la categoria a l’última prova d’Itàlia, però els honors de la Copa del Món es disputaran a Portugal. Una batalla a dues bandes; entre les tripulacions de South Racing de Salih Abdullah Al-Saïf -que lidera la categoria amb 12,5 punts- i Ré, el qual està a l’aguait entre els rivals del BRP Can-Am Maverick.

Nota: A la Copa del Món FIA de Baixes de Camp a Través, els resultats de set de les nou rondes comptaran per als títols, ia la Copa d’Europa les puntuacions de quatre de les cinc proves.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments