Pelut, tu ens marques el camí

A vegades ens pensem que l’arribada de la tecnologia al món de l’esport i, en concret, als esports de motor ens suposarà un benefici a curt termini. Com que allò que a nivell amateur som capaços de fer ho poguessim extrapolar ràpidament a les coses que ens agraden o ens rodegen.

Ho vam viure a principis de segle i l’arribada d’Internet, el llavors promotor del WRC, l’empresa de David Richards, International Sportsworld Communicators, ens venia la possibilitat de seguir, mitjançant un track online, les evolucions dels participants en tots els ral·lis del mundial. Com la majoria de negocis on el britànic es troba implicat, va ser fum i no ho vam veure.

No va ser fins ben entrada la segona dècada dels 2000 quan el nou promotor, Red Bull, va començar a a oferir tot aquest sistema que acabaria desembocant en la plataforma de streaming de pagament que avui coneixem com WRC+.

Amb el Dakar en està passant, amb totes les diferències imaginables, una cosa similar. Uns anys enrere la prova gaudia d’uns resums espectaculars, gairebé cada cadena filmava les seves pròpies imatges i tenia els seus enviats especials al peu del canó fent-nos veure el que ningú més veia.

Ara la situació és la contraria, una empresa/promotor fa arribar les mateixes imatges a totes les TV i mitjans interessats, inclús declaracions dels pilots en el cas que sigui necessari. Aquesta situació acaba convertint els resums del Dakar en un reguitzell d’imatges repetides fins la sacietat o inclús d’altres dies de cursa perquè aquell dia el promotor no els hi ha fet arribar a temps.

I just en aquest punt ens apareix el nostre amic Pelut, ja el podem considerar amic de tots nosaltres gràcies al seu caràcter i tarannà. En Pelut aconsegueix transmetre amb un simple mòbil i el seu compte d’Instagram el que molts dels enviats especials no poden o no arriben.

David Palmada, Pelut pels amics, és mecànic de l’equip FNSpeed, acumula més de 20 Dakar a les seves esquenes i és conegut per tot el bivac. És aquesta experiència, aquest conèixer a pràcticament tothom el que fa que les seves «putivuletes» siguin del més seguit al seu Instagram.

Ens apropa als participants com si els coneguéssim de tota una vida, ens fa viure les misèries de la prova com ningú i riem amb ell i les seves rates mortes a cada storie que penja.

I aquí arribem on em faig la pregunta, en Pelut ens fa viure i sentir el Dakar com era abans amb un telèfon mòbil mentre fa de mecànic de l’equip. I què podríem fer si un dels equips que enviem des de Catalunya a cobrir el Dakar tingués un Pelut a les seves files?

Gràcies Pelut per tornar-nos a fer viure el Dakar com toca.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments