RAL·LICROS: Catalunya també cau del calendari mundial de 2023

El 2023, el Campionat Mundial de Rallycross (World RX) celebrarà la seva desena temporada internacionalment fora d’Europa. Amb les restriccions vinculades a la crisi sanitària del Covid-19 sent menys estrictes, el WRX podrà anar a Àfrica i Àsia el 2023. Ciutat del Cap (Sud-àfrica) tornarà al World RX després d’haver-lo acollit el 2017 i el 2018, a les Killarney International Raceway, del 21 al 22 d’octubre de 2023. Una ronda asiàtica tancarà la temporada del 25 al 26 de novembre de 2023, el lloc encara està per determinar i s’anunciarà més endavant.

Les sis primeres rondes del calendari tindran lloc a Europa.

Com el 2022, el campionat començarà a Hell (Noruega) a mitjans de juny, abans de traslladar-se, sens dubte, al circuit més famós de la disciplina, Höljes (Suècia) per celebrar la prova número 100 del World RX des dels seus inicis, el 2014. Tres setmanes després, el campionat tornarà a Gran Bretanya per primera vegada des del 2019, amb una estada a Lydden Hill, on el ral·licros va néixer fa més de mig segle.

Bèlgica continua al calendari, però el campionat surt de Spa-Francorchamps per anar a Mettet els dies 5 i 6 d’agost. Els dos últims esdeveniments europeus tindran lloc al setembre a Montalegre (Portugal) i Estering (Alemanya). I com podeu comprovar el campionat del món de ral·licros no visitarà cada nostra la propera temporada, el Circuit de Barcelona Catalunya no acollirà la cita de la màxima categoria d’aquesta disciplina.

És evident que és una mica diferent a les temporades passades, i estem encantats de poder finalment «estendre les ales» i aventurar-nos fora d’Europa de nou.

Arne Dirks, director executiu del WorldRX

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments