Verstappen aconsegueix la «pole» al Gran Premi d’Austràlia 2023

El pilot de Red Bull registra el millor temps de la classificació, seguit dels dos Mercedes i amb el seu company d’equip sortint des de l’última posició

Sota l’amenaça constant de tenir una classificació sobre mullat, Max Verstappen ha assegurat la primera posició de sortida per la cursa de demà, la número 22 de la seva carrera professional, marcant un temps d’1m16.732s. Amb aquesta «pole», Verstappen aconsegueix la segona de la temporada i un ple de primeres posicions per a l’equip RedBull, amb 3 de 3 possibles. A més de 2 dècimes del neerlandès ha quedat el Mercedes de George Russell, que ha registrat una volta d’1m16.968s, seguit del seu company d’equip Lewis Hamilton, amb un 1m17.104s.

Tot i els dubtes i les declaracions pessimistes tant de pilots com dels membres de l’equip sobre el disseny del W14, sembla que el monoplaça de les fletxes platejades comença a mostrar un ritme més competitiu, almenys a una volta. La segona i tercera posició de sortida representa la millor classificació de cursa de l’any per l’equip de Toto Wolff

La segona línia la tanca l’Aston Martin de Fernando Alonso, que malgrat haver-se mantingut dins el top 2 durant gran part de les sessions de classificació, s’ha vist relegat a la quarta posició per ambdós Mercedes després de marcar un temps d’1m17.139s. Caldrà veure demà si el ritme de cursa de l’Aston Martin torna a superar el de Mercedes i si Alonso aconsegueix un nou podi, el tercer de la temporada per l’asturià.

El millor dels Ferrari ha estat l’espanyol Carlos Sainz, en cinquena posició i a més de mig segon de la «pole», mentre que Charles Leclerc ha acabat en setè lloc, just darrere del canadenc Lance Stroll. Sobta la falta de rendiment dels de Maranello, que a aquestes alçades de la temporada passada eren l’equip a batre i actualment es troben amb el tercer o quart monoplaça de la graella, molt lluny del rendiment de Red Bull i d’Aston Martin. Alex Albon, per la seva banda, ha marcat una gran volta amb el Williams, aconseguint el seu millor resultat de la temporada, seguit del Haas de Nico Hulkenberg i l’Alpine del francès Pierre Gasly.

Fora de la Q3 han quedat Esteban Ocon (eliminat de la sessió final per només 0.007 segons), Yuki Tsunoda, Lando Norris, Kevin Magnussen i Nyck de Vries. El novell i pilot referent local, Oscar Piastri, no ha pogut assolir un gran resultat aquest dissabte, caient eliminat a la Q1, per la qual cosa demà sortirà des de la 16a posició de la graella. Per darrere l’australià han quedat els Alfa Romeo de Zhou i Bottas, en 17a i 19a, dividits pel Williams de Logan Sargeant, a la 18a.

La gran sorpresa de la sessió ha estat l’última posició del mexicà Checo Pérez, que ha quedat atrapat a la grava després de bloquejar la roda davantera esquerra al revolt 3, just quan començava la seva primera volta ràpida. Aquesta sortida de pista ha forçat una bandera vermella, aturant la sessió durant 8 minuts. El pilot de Red Bull, visiblement molest, ha reportat per ràdio patir el mateix problema que a les sessions de pràctica. Tot apunta que es refereix als problemes de frens que han semblat acusar ambdós monoplaces de l’equip britànic durant el cap de setmana. Aquests problemes tècnics segueixen posant en dubte la fiabilitat dels de Milton Keynes, un dels pocs punts febles del RB19.

A continuació podeu veure la classificació final de la sessió classificatòria amb l’ordre de graella pel Gran Premi d’Austràlia de demà.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments