NITROCROSS: UFC + Nitro Rallycross

La gran bogeria que va suposar la creació de Nitro Rallycross per part del mediàtic Travis Pastrana ara fa uns 3 anys, estan començant a donar fruits, qui creuria que aquest campionat pugues anar encara més lluny, Nitro Rallycross uneix forces amb el actual president de la major competició d’arts marcials mixtes al món, la coneguda marca, UFC, Dana White, qui ha fixat la seva mirada al rallycross.

Per començar Nitro Rallycross canvia de nom, ara sent Nitrocross, on esperen poder redefinir l’esport del rallycross, o personalment pel que un servidor pensa, un rallycross a l’americana, amb espectacle frec a frec però també amb els salts més grans vistos mai.

Això es el que es vol promocionar i Dana White arriba amb la seva promoció al campionat per fer créixer encara més aquesta idea esbojarrada que és el Nitrocross. Cotxes que volen, circuits que fan vibrar.

Repassem les categories, amb Nitrocross es seguirà amb les mateixes categories que van acabar la temporada 2022-2023 enguany:

Group E

La categoria més destacada, amb els vehicles elèctrics de 1000cv l’FC1-X de procedència catalana (QEV Technologies) continua sent el gran atractiu d’aquest campionat. l’Actual campió de la categoria és el suec Robin Larsson, un vell conegut del Mundial i Europeu de Rallycross, del que n’és campió també, tornarà per fer defensar el primer títol d’aquesta nova era del rallycross americà.

En el Group E trobem noms bastant coneguts com el mateix Travis Pastrana, Andreas Bakkerud, els germans Eriksson, Fraser McConnell, i fins i tot Kris Meeke qui ja no és nou en aquesta modalitat.

El jove talent podrà continuar demostrant la seva vàlua en la categoria NEXT amb els antics vehicles RX2 del Mundial FIA de Rallycross, qui actuaran com a categoria de suport.

Pel que fa a la categoria NEXT, novament un pilot suec és qui va aconseguir emportar-se el campionat, estem parlant d’un nou talent nòrdic per a l’esport, Casper Jansson, pilot provinent del món del karting i qui no va donar gaires opcions als seus rivals.

Els SxS (Side by Side) formen una nova categoria, de lo més divertida, on s’espera poder rebre pilots wild cards en forma de pilots més veterans, atletes d’altres esports, youtubers i d’altres celebritats d’internet. Sens dubte tot un encert, les curses són difícils de pronosticar.

Ja tenim disponible el calendari per a la propera temporada 2023-2024, malauradament, no hi ha cap cursa al continent Europeu a diferencia de la darrera temporada, on van visitar Suecia en dues ocasions i el mític circuit de Lydden Hill a Regne Unit. Aquest any totes les cites es donaran lloc a territori nord-americà, on tornarem a gaudir de curses sobre diferents superfícies, de la que en destaquem el glaç de la cita a Calgary, Canadà, a més de les increïbles curses de dia i nit que ja ens van oferir la darrera temporada.

La primera cursa s’espera per al Juny, tota l’atenció ara es centra a veure els treballs que l’equip de Nitrocross amb Travis Pastrana estan fent per tal de donar forma al que serà un nou escenari per al campionat, Oklahoma es prepara per rebre l’espectacle del Nitrocross.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments