Arrenca una nova temporada del CERX

L’innovador CERX (Copa de Espanya de Rallycross) inicia el proper cap de setmana, els dies 27 i 28 de Maig. Els pilots inscrits a la prova es donaran cita al circuit de Miranda de Ebro per donar inici al que s’espera que sigui una temporada de consolidació i creixement per a la disciplina dintre del país.

Enguany aquest certament ha patit certes variacions en relació a les categories per tal de poder ampliar les possibilitats d’inscripcions, sens dubte un dels comptes pendents venint de la temporada debut on gairebé la xifra total d’inscrits arribava a la vintena de participants.

Fem un repàs de com queden les categories establertes. Pel que fa a nombre de categories, aquestes no varia en el nombre.

Seguim tenint els N5 dins de la CERX1, qui l’escuderia RMC Motorsport en serà la promotora i única esquadra participant amb diversos pilots clients com a la darrera temporada.

Esperem que enguany la fiabilitat dels vehicles ens pugui oferir millors curses i que les mecàniques no ens deixin amb les ganes de viure algun porta amb porta, típic de la disciplina.

Pel que fa a la categoria CERX2, aquesta ha patit variacions amb clara intenció de millorar-la, si a la temporada debut aquesta categoria n’era exclusiva per a vehicles R2, enguany aquesta categoria podrà comptar amb vehicles Rally4 i Rally5, el qual la farà encara més interessant.

Per últim, trobem amb els tradicionals Car Cross de l’autocross, qui l’any passat va passar quasi desapercebuts al certament, però, encara hi ha esperances de poder reunir un grapat de bons pilots, després de l’èxit als testos previs a la temporada, on s’han pogut veure força vehicles d’aquestes característiques. Aquesta categoria es dividirà en dues, per joves pilots menors de 18 anys, la CERXXCJR i la categoria mare amb la resta de pilots Car cross, la CERXXC.

En definitiva, sembla que aquesta segona temporada de la Copa de Espanya de Rallycross, d’inici continua amb la línia d’anar fent camí a nivell nacional, amb ajut dels nostres veins portuguesos, que de rallycross entenen molt, tindrem un cap de setmana a Portugal, cursa que l’any anterior no es va acabar disputant. Novament, el CERX visitarà terres catalanes, el Circuit de Calafat serà escenari de la segona cita del CERX per al mes de Juliol.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments