Un Alejandro Mauro estel·lar s’emporta el 4t Memorial Abel Puig

El pilot mexicà es va emportar el ral·li celebrat a Cervera dissabte passat després de recuperar-se d’un contratemps en el tercer tram

La prova va estar marcada per la duresa del terreny

Trobàvem a faltar la terra i Cervera sempre és una ocasió especial per retornar a la competició després de l’estiu. Tot i que el campionat de Catalunya de ral·lis de terra està en hores molt baixes sent la prova cerverina la primera de la temporada sobre aquesta superfície, la gent de WRC Management va treure endavant una nova edició del Memorial Abel Puig.

La prova es va disputar sobre sec tot i que tota la setmana van estar anunciant-se pluges torrencials per dissabte que finalment no van arribar per la sort de tots els que allí ens trobàvem. El ral·li constava de tres cronometrades diferents dos dels quals es repetien en tres ocasions i una tercera una sola vegada per tancar la prova pels carrers de Cervera.

Alejandro Mauro i Rodrigo Sanjuan eren un dels candidats al triomf final amb l’Skoda Fabia Rally2 Evo, el vehicle més evolucionat de tots els inscrits, però Vidales i Hereu arribaven a Cervera amb un ritme espectacular amb triomf en alguns ral·lis aquesta temporada i una gran adaptació a l’Skoda Fabia R5.

Rally_Cervera_2023_vidales-skoda_fabia_r5
Nacho Mateo

L’altre Skoda Fabia R5 inscrit a la prova, el de Marc Comas i Christian Gómez, va bolcar en la quarta cronometrada i quedava al bell mig de la pista la qual cosa obligava a l’organització a neutralitzar l’especial.

Mauro i Sanjuan van començar manant i marcant els millors registres en el primer bucle però un contratemps en el tercer els va deixar en segona posició per darrera d’un Vidales i un Hereu que es veien liderant la prova amb una mica més de 14 segons de marge.

A partir d’aquest moment començava la remuntada del pilot de Mapo Motorsport, aconseguint marcar tots els millors registres fins a final del ral·li i prenent la primera posició en tres trams. Un ritme endimoniat que li donava el segon triomf absolut en terres catalanes.

Rally_Cervera_2023_peugeot_208_rally4_gil_membrado_male_muñoz
Nacho Mateo

Per darrera Gil Membrado i Manel Muñoz donaven un recital amb el Peugeot 208 Rally4. El jove osonenc portava el cotxe francés a la tercera posició del podi com si hagués corregut amb ell tota la temporada, donant un bon espectacle de conducció a tots els presents als trams de La Segarra. Joan Casals i Eduard Ferran perdien la tercera posició per la sanció de 10″ quedant-se a només 3,5s de l’últim graó del podi.

Molta duresa per a les copes

La Chellenge Rallycracks feia la primera parada en terres catalanes, fins a 11 equips estaven inscrits a la copa de promoció que té el Ford Focus com a principal protagonista. La copa va tindre un clar dominador, Miquel Pons i Carles Planell, que eren a més els primers en repetir triomf aquesta temporada.

Rally_Cervera_2023_pons_planell_ford-focus_challenge_rallycracks
Nacho Mateo

Tot i correr a casa, Pere Rovira i Marc Que, no van poder contrarestar la velocitat dels primers classificats. Dani Muntadas i Marta Ylla van acabar tercers i son segons en el campionat.

El VolantRACC arribava a Cervera amb només quatre Peugeot 208 a la línia de sortida. Arnau Bartés i Miquel Velilla sabien nedar i guardar la roba davant d’una prova plena de problemes mecànics en els cotxes francesos per la duresa de la propia cursa.

Rally_Cervera_2023_Bartes_Velilla-VolantRACC_peugeot-208

Gerard Julià i Isaac Pujol finalitzaven en segona posició aprofitant els problemes mecànics de Pol Gómez i Pablo Sánchez, que s’havien de retirar de la prova en el cinquè tram. Joan Socias i Bartomeu Payeras tancaven la classificació i el podi.

Entre els participants de Promoció i trofeu Junior triomf indiscutible per San Andrés i Cabrero amb el Peugeot 106. Els rivals van anar caient a mesura de que passaven els quilometres mentre que el jove de Peugeot va anar esquivant problemes i errades que el va portar a acabar primer amb més de sis minut d’avantatge entre els participants de la Promoció i sol en la classificació Junior.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments