Extreme E: Cara i creu per Sainz, Hamilton torna a guanyar.

Les sèries elèctriques, Extreme E, creades pel milionari Alejandro Agag, feien el seu retorn aquest darrer cap de setmana a l’illa de Sardenya amb el «Island X Prix» on prometia ser un cap de setmana ple d’acció sent un cap de setmana amb dues cites al mateix paratge.

La jornada de Divendres, però, no començava bé per a l’equip McLaren XE, qui als primers entrenaments lliures patien una forta bolcada, deixant a la pilot neozelandesa Emma Gilmour mal parada amb una costella fracturada i el Oddysey 21 de l’equip britanic molt malmès. Aquestes circumstàncies van obligar a que la pilot reserva, Tamara Molinaro, fes acte de presència en el cap de setmana per tal d’acompanyar a en Tanner Foust, pilot masculí de McLaren.

Dissabte va començar amb un nom clar, Sainz, l’equip ACCIONA | SAINZ XE començava fort la jornada amb una imponent victòria a la Q1 i la Q2 que els portava a ocupar el millor lloc de sortida a la final. Tant la Laia Sanz com el Mattias Ekström firmaven una molt bona actuació a les mànigues de qualificació que arrodonirien aconseguint el triomf final de la cita de dissabte, sent la seva segona victòria en aquesta temporada (Season 3) ampliant el seu lideratge de les sèries.

Pel que fa a la resta d’equips, tots immersos en les seves baralles i avaries habituals, els principals perseguidors dels líders del campionat, l’equip RXR del campió 2016 de la Fórmula 1, Nico Rosberg, amb els pilots Johan Kristoffersson i Mikaela Ahlin-Kottulinsky, no podien acabar millor del 4t lloc final. l’Equip ABT CUPRA va ocupar el segon calaix del podi i tercers van ser Kevin Hansen i Molly Taylor de l’equip Veloce, qui van patir per arribar al final amb els eixugaparabrises malmesos i tot el vidre ple de fang impedint la visibilitat.

Novament, ensurt per a McLaren, amb una forta bolcada, amb Tamara Molinaro al volant i que va suposar el KO de l’equip per a la nova cursa de Diumenge.

— FINAL Ronda 7 —

1. ACCIONA | SAINZ 09:14.173

2. ABT CUPRA XE +42.766s

3. Veloce Racing +1:05.976s

4. Rosberg X Racing +3:42.025s

5. Carl Cox Motorsport DNF

Pel que fa a la Ronda 8 del diumenge, l’ACCIONA | SAINZ XE veia la seva sort al dissabte girada i ensorrada amb tota mena de contratemps i una avaria que els deixaven fora de la Grand Final i amb l’única opció de recollir punts a la Redeemption Race, destinada als 5 equips amb les puntuacions més baixes després de les dues qualificacions.

X44 Vida Carbon, equip de Lewis Hamilton, es va endur la segona cursa del cap de setmana amb l’esforç titànic de Cristina Gutiérrez i el jamaicà Fraser McConnell, equip qui defensa el títol aconseguir la temporada anterior qui no està tenint la millor sort aquest any.

l’Equip Rosberg, RXR va aprofitar l’absència a la final de l’equip Sainz, amb una important segona posició, retallant punts fins a arribar a estar només a 3 punts amb un últim cap de setmana per disputar.

ABT CUPRA, amb Klara Andersson i Sébastien Loeb una vegada més, al podi, aquest cop, en tercer lloc, demostrant que aquesta parella està portant a CUPRA pel bon camí Prix.

— FINAL Ronda 8 —

1. X44 Vida Carbon Racing 10:08.030

2. Rosberg X Racing +5.813

3. ABT CUPRA XE +8.621

4. No.99 GMC HUMMER EV Chip Ganassi Racing +13.856

5. JBXE DNF

La propera cursa tindrà lloc al continent sud-americà, més concretament a Xile, on novament serà l’encarregada de tancar la Season 3 i ens descobrirà qui s’emporta aquest any l’Extreme E, sens dubte un campionat molt entretingut i mai vist fins ara.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments