Trofeu Andros: Adeu a la neu

Després de 35 anys de curses sobre neu i gel, la coneguda competició hivernal deixarà d’existir a acabar la seva temporada 2024 el proper mes de gener.

Creada en 1990 per Max Mamers i Frédéric Gervoson, amb el recent canvi de tecnologia cap a l’electricitat, l’Andros, també ha patit amb l’escalfament global, però ens ha fet gaudir dels hiverns juntament amb el Dakar.

Si viatgem cap als anys quaranta, Jean Gervoson, amb Pierre Chapoulart, va tenir la genial idea de comprar prunes no venudes del negoci de la fruita del seu sogre, per fer melmelades. Aquest és l’inici d’una història d’èxit. Però és a la muntanya on la increïble competició va atreure els pilots més prestigiosos del món de l’automoció, com Alain Prost o Jacques Villeneuve, dos campions del món de Fórmula 1, Ari Vatanen o Markku Alén els finlandesos voladors.

La decisió no ha estat precipitada, ja que, segons la roda de premsa, fa cinc anys que es va decidir la fi d’aquesta competició. La promotora 2MO i Max Mamers, propietari i fundador d’Andros, donen esperança que el Trofeu Andros pugui tornar en el futur.

2MO | Accueil

Les raons per les quals s’acaba el recorregut d’aquest campionat segons l’anunci, els circuits es trenquen massa perquè la neu es fon molt ràpid i es fa difícil el manteniment de les pistes i poder gaudir de les curses.

«Hem arribat al final. Quan vam fer el canvi a elèctric, vam ser els primers al planeta en fer-ho, ens vam comprometre durant cinc anys, estem arribant fins a aquell punt i és per això que arribem a l’edició definitiva»

Max Mamers

«No tinc cap retret, hem viscut una aventura fabulosa. Més enllà del qual podríem haver-hi esperat i sincerament crec que era el moment de parar. Potser hauríem d’haver començat de nou un nou pas, cap a l’hidrogen per a exemple i reprendre’l durant deu anys… A més, estem veient fenòmens meteorològics que abans no existien i això és preocupant. Ja no podem estar segurs de poder filmar al desembre en Val-Thorens, l’escalfament global s’està verificant sobre el terreny i necessitem més certeses per a organitzar-nos en les millors condicions».

Max Mamers

La competició ha estat disputada majorment a França, però també s’han vist curses al Canadà i Andorra que també ha marcat la història d’aquesta sèrie de curses al llarg d’aquests 35 anys d’existència.

També proves a l’estadi de Saint Dennis Stade de France on les proves suposaven el final de temporada amb diferents convidats especials.

El e-Trophee Andros, que ha comptat amb diferents categories, Elite Pro i Elite, dins dels actuals vehicles electrics i també amb les motocicletes, dirà el seu adeu definitiu el proper mes de gener de 2024 a la prova de Super Besse.

La cursa d’Andorra es disputarà el pròxim 15 i 16 de desembre al Circuit de Pas de la Casa.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments