Ral·licross: Final de la Copa d’Espanya 2023

Fi de la segona temporada de la Copa de Espanya de Rallycross (CERX) al circuit de Miranda de Ebro amb totes tres categories encara per coronar els seus campions.

Aquest CERX sembla que a poc a poc es va consolidant com a nou certamen de l’especialitat, una aposta que sens dubte en aquest país semblava impensable i amb les pobra llista d’inscrits feien pensar que l’organitzador es veuria obligat a plegar veles abans de temps.

El cap de setmana a Miranda feia preveure dificultats afegides, el mal temps seria protagonista en les dues jornades, sent un bon al·licient per als aficionats per acostar-s’hi al Circuito Antonio Vadillo.

Condicions de pista molt delicades donant un punt més a l’espectacle que aquesta disciplina sempre brinda als aficionats tant al circuit com a les pantalles.

CERX CX i CERX CX Junior

A la categoria de Car Cross i Car Cross Junior els aspirants al títol dominaven les seves mànegues tot i que amb dificultats per les canviants condicions de pista, Pepe Arqué i Diego Martinez s’emportaven les seves victòries en la cita de dissabte i esperant poder acabar de fer els deures a la nova cita diumenge.

En el cas de Pepe Arqué, va poder aconseguir el triomf i aconseguir el títol de campió de Car Cross sent el primer català que el guanya i confirmant la seva vàlua com el representant de «casa» més prometedor al Ral·licross. Per contra, Diego Martinez no va poder aconseguir el títol que va anar a parar a mans del gallec, Iago Rodríguez

CERX1

A la categoria reina del CERX, els N5 del preparador RMC Motorsport feien la seva última apariciò per aquest any, on podrien gaudir de presència internacional amb la inscripció del lituà Martynas Samsonas, representant dels N5 al seu país i que venia a la península a tindre un tastet de ral·licross a Espanya.

El pilot del país bàltic va demostrar el seu talent emportant-se el triomf dissabte amb una superioritat incontestable, no va donar opció a la final, on la resta de pilots van quedar endarrerits des de bon començament de la prova final.

Iñaki Barredo, el pilot defensor de la corona del CERX1 enguany va quedar sense opcions matemàtiques a poder revalidar el títol aconseguit al 2022, títol que va anar a parar a mans del pilot gallec, Celestino Iglesias, conegut com a Tino, qui va emportar-se el triomf a l’últim round del CERX al 2023.

Victòria i títol per Tino Iglesias, qui a l’entrevista prèvia al podi va dedicar unes paraules al seu fill «Tinin» Iglesias encara convalescent de l’accident que va patir a Lleó al Rally del Valle de Laciana i a la que fou la copilot, Barbara Oubel, qui va perdre la vida en l’accident.

Aquest son els nous campions coronats a la Copa de España de Rallycross al 2023:

CERX1: Tino Iglesias (Ford Fiesta N5)

CERXXC: Pepe Arqué (Speed Car Wonder)

CERXJunior: Iago Rodríguez (Labase SX01)


Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments