Extreme E: Cares noves i comiats inesperats

Continuem fent repàs a les novetats de la que serà la quarta i darrera edició de l’Extreme E tal com la coneixem, recordem que aquesta competició farà transició a tecnologia hibrida i passarà ser coneguda com a Extreme H i es convertirà en campionat FIA.

Aquests darrers dies hem estat prenent nota de tots els canvis que s’han anat produint a les sèries, on hem de dir, que sobta la quantitat de baixes d’equips que s’han anunciat de cop més que confirmació de plantilles.

Comencem repassant una baixa molt sonada, l’adeu de l’equip X44 de Lewis Hamilton, gestionat per Prodrive que fou campió el 2021 amb Sebastien Loeb i Cristina Gutiérrez, fa les maletes, per poder centrar la seva atenció al projecte Dacia al Rally Dakar.

Carl Cox Motorsport és una altra baixa aquest any. Després del seu debut l’any passat, l’equip del conegut DJ, també diu adeu a la competició, però amb la intenció de prendre’s un any sabàtic i retornar a l’Extreme H que s’espera per a la següent temporada.

JBXE, equip del campió de F1 Jenson Button anuncia la seva plantilla, el pilot noruec Andreas Bakkerud es manté a l’estructura britànica que per aquesta temporada incorpora una nova pilot, des de l’Aràbia Saudita, la pilot revelació Dania Akeel, coneguda del món dels raids, es suma a l’aventura Extreme E.

Chip Ganassi, però, amb el denominat GMC Hummer EV no renova la seva participació en el certamen posant fi a la seva història a la competició. l’Equip nord-americà present des de l’inici va ser el primer equip que es va comprometre en participar a l’Extreme E.

Andretti, per contra, es manté en competició i a més a més, és l’única esquadra que es troba sense canvi des del principi del campionat, sens dubte una clara aposta per la seva plantilla de pilots des de l’inici. Per tant, Timmy Hansen i Catie Munnings continuaran defensant els colors del conegut equip nord-americà

I per últim, l’Acciona Sainz XE, l’equip del flamant campió del Dakar 2024 en cotxes, Carlos Sainz, retindrà Laia Sanz per tornar a intentar aconseguir el títol que tan a prop van tindre la anterior temporada. Aquest any han perdut els serveis de Mattias Ekstrom, que ha marxat a córrer per McLaren, per tant, han hagut de remenar les cartes i s’han decidit a contractar al pilot jamaicà Fraser McConnell, qui quedava sense seient en confirmar-se que el seu anterior equip X44 marxava de forma sobtada.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments