World RX: Ja coneixem el calendari del Mundial i Europeu 2024

S’ha fet esperar, però ha arribat el dia, el calendari del FIA World Rallycross Championship es oficial i ha estat presentat.

Com era d’esperar, el calendari ha patit unes variacions substancials respecte a l’any anterior, si bé que aquest any el campionat patirà canvis de format en les seves curses i en el tipus de tecnologies autoritzades a competir.

Recordem que la categoria, reina, els RX1e, els Supercars elèctrics, tornen, però aquest cop competiran juntament amb Supercars de combustió en la denominada «Battle of Technologies» per tal d’aportar aquell extra a l’espectacle que en les darreres temporades ha anat minvant.

Cal destacar dues cites que són baixa enguany. La coneguda Hell, sens dubte, una de les importants, cau del campionat per motivacions econòmiques, tal com el mateix organitzador va anunciar fa unes setmanes. L’altra baixa sonada, el circuit que va veure néixer aquesta especialitat, Lydden Hill, també queda fora del calendari havent-hi fet el seu retorn la temporada passada i que desgraciadament va deixar un dels pitjors moments que es recorden al món del ral·licròs, l’incendi que va cruspir tot l’equip Special ONE Racing.

Hong Kong, la primera cita al continent asiàtic, no repetirà, presència el 2024, on va tancar la temporada 2023. Aquest esdeveniment passarà ara a ser en una nova cursa i també nou continent, Austràlia a Oceania, acollirà per primera vegada una prova del mundial de ral·licròs. El circuit encara està pendent d’homologació i per tant no hi ha anunci oficial d’on es correrà.

Chris Atkinson provant un Supercar Lites a Australia per al campionat Australia Rallycross.

Austràlia, que compta amb poca història al ral·licròs tot i que ha tingut presència en forma de pilots en diferents competicions en tot el món i alguna prova en territori australià.

Alister McRae, germà de Colin McRae, britanic de naixement però afincat a Australia gran part de la seva vida va debut al Mundial a Loheac a França.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments