Coneixem l’ACA, l’Associació Catalana de l’Automòbil

La passada setmana vam poder parlar amb Toni Ramos, persona al capdavant de l’Associació Catalana de l’Automòbil (ACA) que ens va explicar la visió d’aquesta nova entitat dedicada a impulsar i donar suport als clubs i organitzadors de ral·lis a Catalunya.

Tal com diu al seu web, l’ACA neix de la voluntat «d’aglutinar sensibilitats i compartir amb entitats, clubs i associacions la defensa de l’automòbil socialment i revertir les tendències actuals, en un moment social i polític convuls».

Per aquest motiu, l’ACA «planteja urgentment, afrontar els reptes i canvis estructurals necessaris, per fer de l’automobilisme un esport més actiu, modern, i sobretot de futur.»

Suport als clubs i organitzadors

Segons el president de l’ACA, la seva principal missió és auxiliar els clubs automobilístics que sovint manquen de recursos humans i financers per dur a terme les seves activitats. Amb aquest objectiu una de les tasques fonamentals de l’ACA és l’organització de ral·lis, que inclou la preparació de reglaments, creació de roadbooks, la disposició d’oficials i, en definitiva, la logística necessària per a aquests esdeveniments.

» La idea de l’ACA és ajudar els clubs, ja que molts no tenen personal suficient per fer front a l’organització d’un ral·li. L’ACA el que fa és muntar el ral·li, preparar reglaments, aglutinar els oficials, organitzar temes de logística.»

Toni Ramos

L’ACA es defineix com un «club de clubs», destacant el seu compromís amb la col·laboració i el suport mutu a les entitats que així ho demanin. La prioritat de l’ACA és assegurar que cap club es quedi sense poder dur a terme una activitat automobilística, sigui un ral·li, una pujada o ral·liesprint.

Dins d’aquesta ajuda per enfortir els clubs i cobrir els pressupostos, l’ACA també busca activament patrocinadors, essent aquesta una part crucial de la seva tasca.

«Organitzar un ral·li costa diners per fer front a les despeses que s’incorren, per aquest motiu també ajudem a buscar espònsors per cobrir els pressupostos.»

Toni Ramos

Una organització altruista

De tot aquest treball l’ACA no s’emporta cap benefici. Segon Ramos sempre es treballa perquè les proves on col·laboren tirin endavant prioritzant aquest desenvolupament.

En la majoria d’ocasions només es cobreixen els seus costos operatius i fins i tot renunciant a part d’ells en algunes ocasions:

«Es tracta d’una organització completament altruista, només cobrim els nostres costos i de vegades ni això.»

Gestió de calendari

Tot i que venim d’una situació complicada, els promotors d’aquesta associació veuen un calendari català de ral·lis força atapeït per fer-hi més esdeveniments. Aquest any la terra ha millorat les seves perspectives amb set curses, la primera d’elles aquest cap de setmana a Rocafort de Vallbona.

«Ara mateix tenim moltes proves i intentem buscar una mica la solució, parlant amb tothom, i intentar que sigui tot més fluid.»

Toni Ramos

Malgrat els obstacles, l’ACA continua lluitant per ampliar l’oferta d’activitats automobilístiques a Catalunya, tot i les limitacions del calendari existent.

«A Catalunya com a molt pots fer dues proves més, ja que no hi ha més calendari per ficar-les.»

Toni Ramos

Agraïm molt la col·laboració de Toni Ramos per les explicacions detallades, que estem segurs ajudaran a entendre el paper que desenvolupa l’ACA.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments