FIA Extreme H: Nova aposta pel canvi

Si bé, la nova Extreme H no és cap novetat, ja que fa uns mesos que se sap que és el campionat que substituirà a l’actual Extreme E, comencem a descobrir a poc a poc les diferents característiques d’aquesta nova competició i tecnologia.

«Pioneer 25»

Aquest és el nom amb el qual s’ha batejat el nou prototip de la marca del multimilionari espanyol, Alejandro Agag, per a la seva nova aposta al «motoresport» una vegada més, sent aquesta vegada un campionat FIA, sens dubte tota una declaració d’intencions, sent la primera competició amb hidrogen.

I si, l’hidrogen és la tecnologia que donarà empenta a les màquines que faran servir els pilots a diferència de la tecnologia elèctrica que es fa servir a l’Extreme E i un vehicle amb algunes similituds de morfologia a l’Oddisey 21, però que és completament nou per a l’ocasió, el debut d’un vehicle d’hidrogen per primer cop dins d’un campionat FIA.

El «Pioneer 25» es caracteritza especialment per tindre la posició del pilot al centre de l’habitacle a diferència de l'»Oddisey 21″ que es fa servir a l’Extreme E. Aquesta nova màquina serà capaç de donar uns 550 cavalls de potència que acceleraran de 0 a 100 en uns 4,5 segons.

Aquest matí sobre el vaixell St. Helena (propietat de l’organitzador de l’Extreme E per transportar els vehicles a les proves al voltant del món) atracat a la ciutat de Londres, l’Extreme H ha presentat davant de diversos mitjans el seu «Pioneer 25» on també hem conegut que RedBull se suma a l’aventura de l’hidrogen amb la nova competició que Alejandro Agag i la FIA volen promoure.

Pel que fa al format de les curses, aquestes encara estan per anunciar, però tot apunta a ser un format similar al que ja es duu a terme a l’Extreme E, juntament amb l’aspecte més destacat de la competició, la igualtat, amb la presència de pilot masculí i femení dins de cada equip.

Les sèries donaran inici la temporada a l’Aràbia Saudita com s’ha fet en l’Extreme E a les darreres temporades. El Regne Unit tornarà a tindre parada, aquest cop veurà l’hidrogen per primera vegada arriba a terres britàniques, Itàlia també es manté al calendari i s’inclou una visita a Alemanya per primera vegada. La temporada concluirà a Nord-america.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments