El Rally Catalunya Costa Daurada Legend 2024 per Álvaro Menéndez

Si hagués de resumir aquest ral·li en una paraula any rere any seria “felicitat”. Aquest ral·li, a més a més que m’encanta, em porta molt bons records: Aquí, el 2022 el Joan i jo vam aconseguir la nostra primera victòria absoluta junts i la veritat, que tornar cada any a Reus és un autèntic plaer.
En aquesta ocasió, tornàvem a córrer per uns trams mundialistes que són immillorables i la llista d’inscrits es presentava força animada.

Parlant dels trams, tinc molta debilitat per La Mussara, (jo crec que tot ve de l’escratx del meu gran amic Dani Solà al Catalunya del 2005 i de les milers de vegades que hauré vist el seu onboard). M’encanta.

Rally_Catalunya_Costa_Daurada_Legend_2024_Porsche Riberas Menendez
Nacho Mateo

Com sempre, el ral·li estava molt ben plantejat, tornava Falset, que sumat al ja esmentat La Mussara, Farena, La Teixeta i El Molar-Bellmunt componien un recorregut mundialista força exigent.

Aquest any sortíem de Salou, em va fer força il·lusió que la nostra sortida protocol·lària fos al mateix lloc on es feia la del Mundial. Començava el ral·li amb força calor i amb dos passos (un nocturn) per La Mussara i Farena.

Després d’aquell primer dia, ens anàvem a dormir en 3a posició absoluta, darrere de Muniente i Ventura (gairebé res! Quan jo era petit aquesta gent passava per aquests trams amb els Kit Car!). A Pre81 érem líders destacats, per davant de Pérez Companc i el gran Kini Muntada.

Durant l’etapa de dissabte vam mantenir les posicions fins que malauradament una avaria al diferencial feia que Ventura i Autet perdessin temps i nosaltres vam poder escalar fins a la 2a posició absoluta.

Rally_Catalunya_Costa_Daurada_Legend_2024 Riberas Menéndez
Nacho Mateo

Resultat més que satisfactori i amb una il·lusió enorme de compartir pòdium absolut amb aquests cracks.

Com a resum, dins del CERVH aconseguim la victòria a Pre81 que ens consolida en el lideratge de la categoria i un segon lloc absolut que ens manté també en segona posició del certamen.
Pel que fa al Campionat Català, victòria absoluta a l’apartat Pre85 de la FCA.

Com sempre, agrair a Baporo el seu treball impecable i destacar l’assistència mundialista que van fer per reparar el Serra de Ventura a la darrera assistència. Per treure’s el barret. Felicitar els nostres companys d’equip Jordi Ventura, Josep Autet, Alejandro Dude i Dani Muntadas per la gran feina feta durant tot el ral·li.

Per acomiadar-me, també m’agradaria agrair a l’Escuderia Baix Camp i al RACC per la gran organització d’aquest esdeveniment, m’agradaria destacar el paper de Jordi Barrabés i Oriol Julià caps visibles d’una organització exquisida. El temps passa, és clar, però a mi sempre em farà molta il·lusió seguir veient a les curses els pilots i copilots de la meva infància, sigui en la faceta que sigui.

Ens veiem aviat!

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments