Alp fica el punt i a part a la temporada 2024 de ral·lis i muntanya a Catalunya

El passat cap de setmana, el Festival Motorsport ALP 2500 va omplir la comarca de la Cerdanya de motor

Aquest esdeveniment ja s’ha fet un lloc en el calendari per donar la benvinguda a l’estiu i marcar també la parada estival de la competició

Els organitzadors d’aquest esdeveniment van preparar activitats per tot el cap de setmana, començant pel 9è Rallysprint de la Cerdanya el dissabte i la 13a Pujada a ALP 2500 i la Trobada de Clàssics i Vehicles Eco el diumenge.

La jornada de dissabte tenia un recorregut que constava de dos trams “Alp – Das» i “Masella – Alp” amb un total de 32,63 quilòmetres contra el rellotge.

Sergi Pañella – Albert Roger i Quim i Paula Manresa, ambdós al volant d’Škoda Fabia Rally2, eren qui es jugaven el triomf de la prova amb Espasa-Codinachs (Porsche) en una còmoda tercera posició. Al final el triomf queia del costat dels primers per només 4,7 segons per davant dels Manresa la, n’han ocupat la segona posició David Espasa i Juan Codinachs (Porsche 997 GT3 RS 3.8) tercers.

Jordi i Sara Oliva (Peugeot 205 Maxi) van acabar quarts amb Francesc Gutiérrez – Carles Sasplugas qui tancaven els cinc primers.

Vilardell no dona opció

jordi-vilardell-alp2500 2024 pujada
Cerdanya Racing – AMJ Motorsport

Diumenge va ser el torn de XIII Pujada a Alp2500 amb els millors pilots del campionat català de muntanya donant el millor de si mateixos en un dels traçats més atractius del calendari. Amb 70 pilots a la línia de sortida, la prova d’Alp era la quarta prova del campionat català de l’especialitat.

El jove pilot Jordi Vilardell al volant del Demon Car CM R2 no donava opció als seus rivals. El de Peralada anava per feina i destrossava el cronòmentre en la primera cursa oficial marcant un 3:08.467 impossible de superar pels seus rivals. Aquest és el quart triomf consecutiu de Vilardell, el clar dominador de la muntanya catalana, ja que també s’imposava a la classificació absoluta.

jordi-gaig-alp2500_porsche
Cerdanya Racing – AMJ Motorsport

Entre els Turismes, Jordi Gaig imposava un fort ritme durant tota la jornada amb el seu Porsche. L’andorrà Gerard de la Casa i el seu espectacular Ford Fiesta era el segon classificat, mentre que Marc Riera, al volant d’un BMW M3 E46 tancava el podi.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments