Les classificacions de la F1 després del GP d’Hongria 2024

Red Bull i Verstappen han perdut un bon grapat de punts en aquesta última cursa a favor de McLaren

La Fórmula 1 té un nou vencedor, a Hongria, va ser Oscar Piastri qui va guanyar, sortint des del segon lloc de la graella de sortida. L’australià va sorprendre a Lando Norris a la primera frenada per prendre el control de l’esdeveniment, però va haver de fer front a una estratègia en contra del seu equip.

Amb aquest primer triomf, Oscar Piastri (149 punts) es manté 5è del campionat, però queda a cinc punts de Carlos Sainz (154 punts). Un campionat encara dominat per Max Verstappen (265 punts), només 5è a Hongria. L’holandès ha perdut una mica del seu avantatge davant Lando Norris (189 punts), segon darrere del seu company després de llargues discussions amb el seu mur de boxes.

Tercer i autor del seu podi número 200 a la disciplina, Lewis Hamilton va guanyar dues posicions en avançar a George Russell i Sergio Pérez per trobar-se en la 6a posició amb 125 punts. El mexicà es troba 7è (124 punts) per davant de Russell (116 punts).

Entre els fabricants, McLaren està fent passos de gegant sobre Red Bull amb el seu doblet a Hongria. L’equip austríac es manté al capdavant amb 389 punts, mentre que l’equip de Woking ja té 338 unitats a la classificació. Ferrari ha perdut una posició i ara ocupa la tercera posició amb 322 punts.