Rovanperä aixafa a tots els rivals en el debut de Letònia en el mundial de ral·lis

El debutant i pilot local, Martins Sesks, ha estat la nota positiva de la prova pel seu gran rendiment, i negativa, per la fallada mecànica que va viure en l’última etapa

Tänak ja és segon del campionat gràcies a una gran gestió de la prova

Kalle Rovanperä i Janne Halttunen van sumar la seva 14a victòria al WRC aquest diumenge 21 de juliol al Ral·li de Letònia. El terreny desconegut no va despistar el duet finlandès, que va mantenir el lideratge de principi a fi, de la primera a l’última cronometrada. Absent de la prova anterior a causa d’un accident de trànsit durant el reconeixement a Polònia, Sébastien Ogier i Vincent Landais van donar el doblet a Toyota.

La lluita pel 3r lloc va mantenir el suspens durant tot el cap de setmana. Autor dels dos temps més ràpids, el debutant Martins Sesks va mantenir aquesta posició… fins a un diumenge al matí demoledor. El letó va patir una fallada mecànica al seu Ford Puma Rally1 híbrid, que li va costar més d’1 minut i mig. Un contratemps que el va fer caure al 7è lloc que no reflecteix el seu nivell durant tot el cap de setmana.

Ogier Rally Letònia 2024 Toyota Yaris Rally1
Francesc Rodríguez

Per tant, Ott Tänak (Hyundai) va acabar 3r, no content amb embutxacar també els 5 punts de la Power Stage així com els punts reservats per al guanyador de l’etapa dominical. El campió del 2019 va aprofitar l’ocasió per superar Elfyn Evans (Toyota) al campionat en 2a posició.

A M-Sport Ford, Adrien Fourmaux va suma un nou top 5. El francès no va cometre errors i va acumular valuosos punts al campionat acabant just per davant dels Toyota d’Elfyn Evans i de Takamoto Katsuta.

Tänak Rally Letònia 2024 Hyundai i20 Rally1
Francesc Rodríguez

Molt perjudicat per la seva posició de sortida a Letònia, Thierry Neuville (Hyundai) no ha pogut fer-ho millor que el vuitè lloc. El belga ha pogut sumar un bon grapat de punts el diumenge. El seu company d’equip Esapekka Lappi no va poder fer res; mancat de confiança divendres i dissabte, diumenge va patir un problema al motor.

En el WRC2, Oliver Solberg (Skoda) ha estat immillorable. El fill de Petter Solberg també va dominar de principi a fi. Al campionat li va bé perquè s’imposa per davant de Sami Pajari (3r a Letònia) i Yohan Rossel. Aquest últim va estar absent a Letònia, per la qual cosa es beneficiarà d’un major nombre de ral·lis per competir per recuperar les seves habilitats.

Classificació final

1. Rovanperä
2. Ogier +39.2
3. Tänak +1:04.5
4. Fourmaux +1:31.5
5. Evans +1:42.7
6. Katsuta +2:07
7. Sesks +2:45.4
8. Neuville +2:46.4
9. Munster +5:23.1
10. Solberg +8:37.9

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments