Prèvia del GP d’Itàlia 2024

McLaren arriba amb molta força després del triomf als Països Baixos, mentre que Red Bull i Verstappen voldran capgirar la situació a casa d’una Ferrari amb ganes de victòria

Aquest cap de setmana, passem del taronja dels seguidors holandesos al vermell dels Tifosi. Menys d’una setmana després de la represa de la temporada a Zandvoort, la Fórmula 1 continua directament amb el GP d’Itàlia al temple de la velocitat, el circuit de Monza, per al 75è Gran Premi d’Itàlia.

El Gran Premi d’Itàlia és un dels únics esdeveniments presents al calendari des de la creació del campionat l’any 1950, i Monza sempre ha acollit la prova italiana amb l’excepció de la temporada 1980, quan Imola va substituir Monza per a l’organització del GP d’Itàlia. La pista llombarda ha entrat a la llegenda de l’automobilisme amb les seves llargues rectes, les seves velocitats punta i els seus revolts d’alta velocitat.

Xicana Ascari, la Parabolica, revolts de Lesmo… tants revols emblemàtics que caracteritzen el circuit de Monza. La volta amb la velocitat mitjana més ràpida de la història la va registrar a Monza el 2020 Lewis Hamilton, quan va aconseguir la pole position en 1’18″887, una velocitat mitjana de 264,36 km/h!

Enguany hi haurà dues zones DRS, a la recta d’inici-arribada i a la recta següent de les corbes de Lesmo. A la graella actual, n’hi ha sis que ja han guanyat el Gran Premi d’Itàlia: Lewis Hamilton (que co-ostenta el rècord de victòries a Monza amb cinc èxits), Fernando Alonso (2 victòries), Max Verstappen (2 victòries), Charles. Leclerc (2019), Pierre Gasly (2020) i Daniel Ricciardo (2021). El rècord de volta de la cursa l’ostenta Rubens Barrichello, que va establir un 1’21”046 durant el GP d’Itàlia del 2004.

Horaris GP d’Itàlia 2024

Divendres 30 d’agost
13h30 – Entrenaments Lliures 1
17h00 – Entrenaments Lliures 2

Dissabte 31 d’agost
12h30 – Entrenaments Lliures 3
16h00 – Qualificació

Diumenge 1 de setembre
15h00 – Gran Premi 

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments