Renault Vs Alpine: els empleats francesos en contra del canvi de motor de l’equip de F1

Els empleats de Viry planifiquen accions de protesta pacífica a Monza

Alpine es troba en una situació delicada amb el seu futur a la Fórmula 1, especialment pel que fa al subministrament del motor. Tot i que la decisió oficial encara no s’ha anunciat, sembla que Alpine podria abandonar el motor Renault a partir de 2026 per optar per un subministrament extern, possiblement de Mercedes, amb l’objectiu de reduir els costos associats.

Aquesta possibilitat ha generat preocupació entre els empleats de Viry-Châtillon, el centre de desenvolupament dels motors de Renault, que temen que aquesta decisió acabi amb una part significativa del coneixement francès a la F1.

La preocupació dels treballadors no és infundada, ja que el motor Renault ha estat clau en diverses victòries històriques, incloent-hi els títols aconseguits per Red Bull amb Sebastian Vettel entre 2010 i 2013. L’abandonament d’aquest motor significaria la fi d’una era per a Renault a la Fórmula 1.

Resposta dels treballadors d’Alpine Racing França

Segons informa el mitjà francès, AutoHebdo, el divendres 30 d’agost, un grup de prop d’un centenar d’empleats es desplaçarà a Monza durant el Gran Premi d’Itàlia per dur a terme una protesta pacífica. Equipats amb samarretes blanques amb el logotip d’Alpine i el missatge «#ViryOnTrack», i amb un braçalet negre en senyal de dol, es col·locaran en diverses grades del circuit per fer sentir la seva veu. Mentrestant, la resta de treballadors que no poden assistir-hi faran vaga a Viry-Châtillon en solidaritat amb els seus companys.

El desenvolupament del nou motor per a la temporada 2026, que promet ser una revolució tecnològica amb un major percentatge d’electrificació, ha estat en marxa des del 2022. Els primers resultats de rendiment han estat prometedors, malgrat que molts dels components validats encara no s’han integrat completament en el V6.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments