Coma: «És un repte majúscul, passes de l’eufòria a quedar-te en una duna»

L’aventura de Marc Coma i Fernando Alonso en món dels raids acaba de començar, encara que tots dos són competidors purs i buscaran començar a lluitar per coses grans com més aviat millor -tal com va reconèixer el seu nou cap al Ral·li del Marroc -. El resultat de l’última cita puntuable per a la Copa del Món FIA de Cross-Country és el de menys, i Coma reconeix que tot va ser segons esperaven.

Després de tres punxades i una roda trencada el primer dia, el segon es van col·locant entre els 10 millors, però el tercer van patir un fort accident a 150 km/h en un rasant dins de la llera d’un riu sec . Tot i que en les dues etapes següents van tornar a estar en el top 10, tots dos van acabar conscients que tenen més potencial i que han de seguir aprenent en aquest nou projecte.

«Ha estat un ral·li complicat per a nosaltres. És la nostra primera experiència en competició amb en Fernando i ha anat una mica com esperàvem, el que passa que no hem tingut gens de sort. Esperàvem que fos difícil, sabíem que teníem coses en què estàvem molt bé i altres en què hi ha un llarg camí per fer. »

«Podem aprendre molt del que hem fet aquests dies aquí i la importància de fer quilòmetres. Una pena el del dia del riu, però vam aconseguir tornar i fer algun bon resultat . Sempre lluitem contra corrent per intentar entrar en la dinàmica de ser als 10 primers, on la pols no t’ influeix tant i la navegació és més pura. Alguns dies hem estat aquí, hem fet algun parcial interessant … això vol dir que potencial hi ha. Faig una lectura positiva «.

«Hi ha moltes coses per fer i aprendre. A nivell de navegació canvia una mica la visió de tot, però em vaig sentir molt còmode cada dia, ha estat interessant. Potser l’últim dia de muntanya no em vaig sentir tan còmode, per les distàncies a les cruïlles, etc. Però en desert obert no vam cometre cap error i vam anar bé, intentant ajudar a Fernando en la lectura del terreny i que vagi xuclant tot aquest context de desert i de filosofia de la cursa».

«És un repte majúscul. Crec que poca gent s’atreveix a fer aquest pas avui dia, així que només per això, tot el respecte del món. Jo crec que en Fernando és plenament conscient del que significa afrontar aquesta especialitat i aquí anem, intentant sumar tots perquè semblem el més ràpids possibles «.

«Et frustres un poc quan tens tants problemes, això sí. Però al final hem d’estar en la mateixa dinàmica positiva, perquè si no, ens amargaríem. Quan surt el problema intentem solucionar-ho i seguir. Durant una sola etapa hi ha moments que ets a dalt, que estàs a baix … el ral·li raid és així, des de estar a l’eufòria en veure que vas bé a enganxar-te a la duna següent o punxar. Aquí no s’acaba fins que arribes «.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments