Kalle a punt per fer el salt

El recentment coronat campió del WRC 2 Pro, Kalle Rovanperä, ha admès que la seva temporada d’èxits amb el Skoda Fabia R5 l’ha preparat per donar el pas a un World Rally Car.

El jove de 19 anys ha pilotat per l’equip Skoda al més alt nivell dels ral·lis amb un R5 durant les dues últimes temporades i sent que ja està a punt per ocupar el seu lloc en la primera categoria del WRC.

«Crec que puc estar a punt després d’aquesta temporada», va dir el finlandès. «Mai podràs estar completament preparat, haurem d’aprendre de nou, el World Rally Car és un cotxe diferent.»

Però no un cotxe completament nou per Rovanperä, que va pilotar el Yaris WRC de Toyota quan tenia 16 anys. El director de l’escuderia Toyota Gazoo Racing, Tommi Mäkinen, recorda bé aquest test.

«Va pilotar el cotxe a 2016», va dir Mäkinen. «Vam fer un curt tram, ell va ser i va prendre algunes notes i després va fer un parell de passades. Va ser només una petita prova, poc pilotatge, res important, però va ser el més ràpid de tots.

«Fins i tot sense experiència amb el cotxe, va pujar a ell i va ser més ràpid que Teemu (Suninen) i Esapekka (Lappi). I això va ser fa tres anys».

Rovanperä es va quedar callat sobre on podria estar el seu futur, però s’espera que sigui anunciat en l’equip de Mäkinen en les properes setmanes.

De la mateixa manera, Mäkinen va rebutjar l’oportunitat d’oferir informació sobre els seus pilots per a 2020, però el quatre vegades campió del món va elogiar Rovanperä .

Afegeix: «Kalle ha estat pilotant i mantenint-se en calma, conduint i empenyent sense riscos. És molt ràpid, però no estic segur que el lloc correcte sigui un R5 perquè segueixi millorant i aprenent. Potser podria ser el moment per fer aquest salt «.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments