Laia Sanz, després del calvari de fa un any: «Començo a trobar-me millor»

Només Laia Sanz sap el que va haver de passar fa 12 mesos, quan va contreure una doble infecció víric bacteriana que la va deixar en un llit i sense poder preparar en condicions el seu novè Dakar . No obstant això, com l’au fènix va aconseguir refer-se i aconseguir el seu segon millor resultat en la mítica prova el gener passat.

Aconseguir un bon resultat no entrava dins dels seus plans, però Sanz assegura haver aprofitat l’última cita del Mundial per posar a punt la seva KTM 450 Rally i trobar-se més còmoda sobre d’ella.

«M’ho he pres amb molta calma, m’ha anat molt bé per provar coses. També el terreny i el tipus d’etapa no és el que més m’agrada. Però he aprofitat per provar coses sacrificant etapes i al final també he anat amb precaució perquè aquí és molt fàcil caure i estem molt a prop del Dakar i vulguis o no això pesa al cap.»

«He anat de menys a més, els últims dos dies m’he trobat millor, he trobat una configuració a la moto que crec que pot anar-me molt bé «.

» El primer i segon dia vam provar el que porten els nois. Per a mi eren una mica dures [suspensions]. Després vam tornar per a la marató a les meves suspensions de sempre i tampoc em trobava molt bé. Així que vam provar alguna cosa intermedia i la veritat és que m’he sentit molt a gust i crec que per etapes de desert ràpides m’ajudarà en seguretat «, .

» Estic bastant bé de tot, sí que em falta forma perquè vulguis o no això em va deixar com una mica de ressaca durant molts mesos, però ara ja començo a trobar-me sana i del que es tracta és de recuperar la forma, que encara no estic com estava abans d’agafar tot «.

«Ara caldrà anar amb compte perquè aquest any he hagut de vigilar de no passar-me per no donar un pas enrere, però ara ja veig que puc entrenar amb continuïtat. Per exemple, durant el ral·li em vaig trobar molt millor aquests dos últims dies que al principi «.

Del nou sistema de llibre de ruta i el seu lliurament en dues etapes just abans de sortir, Sanz es considera fan número 1 i diu que si fos per ella el lliuraria cada dia així al Dakar 2020.

«A mi m’ha agradat molt el sistema, crec que és un molt bon camí per als raids, tant de bo seguim per aquí. Jo ho faria cada dia al Dakar . És cert que els problemes de llibre de ruta que hi ha hagut aquí els hi hagués hagut tot i que els haguéssim pintat, perquè eren més temes de falta de marcar millor perills, d’alguna CAP [rumb amb graus] que no hi era, però això no és problema del sistema, que és molt , molt bo «, conclou.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments