Pernía guanya a casa i fica emoció al campionat

Surhayen Pernía li va donar al Ral·li de Santander un final somiat. Que un pilot de casa s’enportés l’última edició va ser1 colofó ​​perfecte per als organitzadors i el públic. El de Hyundai, amb Alba Sánchez a les notes, va complir el desig de gairebé tots.

La primera secció del matí va ser per a Pepe López i el seu copilot Borja Rozada. El madrileny va guanyar el primer tram i encara que Iván Ares , amb David Váquez, va guanyar el segon, l’avantatge per al de Citroen superava els 4 segons. La predominant notícia generation que Surhayen Pernía i Alba Sánchez aguantaven el ritme de cap a casa. El càntabre arribava amb poc més de 6 segons de desavantatge.

La segona secció va començar amb un gran atac d’Ares, que es va posar 1º en el tercer tram de la prova. Pepe López va patir algun problema mecànic i va caure a la 3a posició, per darrere fins i tot de Pernía. En el següent tram el de Citroën recuperava. Va ser 2n i a l’assistència arribaven els tres en 8 segons. Joan Vinyes va abandonar abans de prendre la sortida en el quart tram.

Intensa emoció

Per la tarda, el ral·li oferia la mateixa estructura. Dos trams a repetir, amb el segon, el sisè en el total de la prova, com el TC Plus del ral·li amb punts a repartir. Iván Ares assentava el liderat amb el seu Hyundai, deixant a Pernía a gairebé 10 segons. Les seves opcions per recuperar terreny en la classificació long-established es van veure augmentades pels problemes mecànics del de Citroën, que li van retardar gairebé 1 minut.

Pepe López va plegar veles i no li va quedar altra que conformar-se amb la 3a posició i gràcies. Pernía es portava el TC Plus. A un terç tram Ares anava camí d’assentar del tot la seva victòria però a prop del Remaining va punxar. El seu avantatge es va evaporar i el Hyundai de l’native es posava al capdavant. La diferència per als dos trams restants generation de 2,8 segons.

Quedaven dos trams per saber el guanyador de ral·li en què la boira començava a baixar. Tots dos lluitant pel campionat enfront de Pepe López , amb Ares millor col·locat. En els parcials del penúltim tram, el càntabre de Hyundai li endossava al gallec de la pròpia marca al voltant d’un segon, però a meta va arribar la gran sorpresa. Ares cedia més de 6 segons i la diferència s’anava gairebé fins als 10 a falta de l’últim tram. Pernía havia brodat la segona part de l’especial. En el següent Ares s’anava amb tot fins que un toc en una zona estreta li va fer desistir en provocar un problema tècnic en el seu Hyundai .

Surhayen Pernía aguantava en l’últim tram per tancar la brillant història del ral·li càntabre amb un dels seus fills encapçalant el palmarès de nou. Iván Ares va veure com se li escapava una gran oportunitat de retallar a Pepe López, que va cuidar al seu Citroen per arribar 3r a meta. Javier Pardo va acabar 4t, per davant de Jesús Puras que va tancar els cinc primers. Javier Pardo va vèncer entre els N5. Daniel Martínez va ser el més ràpid entre els 2RM i Diumenge Estrada entre els R2.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments