Coneix el nou calendari del Junior WRC 2020

El calendari pel Campionat Júnior WRC 2020 de la FIA ha estat revelat incloent dues proves noves i amb tres que tornen del calendari 2019.

Cada prova del Campionat Mundial Junior de Ral·lis 2020 de la FIA proporcionarà els viatges necessaris en les tres superfícies representades en el calendari del WRC. Neu, gel, asfalt i una diversitat de superfícies de terra.

El Campió del 2020 rebrà les claus d’un nou Ford Fiesta R5 Mk II amb 200 pneumàtics Pirelli, inscripció gratuïta a la WRC 3 per a la temporada 2021 i cinc inscripcions gratuïtes. Si el Campió del 2020 guanya el Campionat 2021 WRC 3, tindrà dos sortida amb l’equip M-Sport Ford World Rally Team a la temporada 2022.

La incorporació del Ral·li Xile converteix ara a la FIA Junior WRC en un campionat mundial que permet recórrer 5 dels esdeveniments més importants del calendari del WRC 2020. A més, és la primera vegada que el millor dels campionats de la FIA Junior WRC es dirigeix ​​al sud dels Estats Units.

Prova 1: Suècia 13 – 16 d’febrer

El ral·li ha acollit l’inici del Campionat Júnior WRC de la FIA des 2018, el que el converteix en una de les rondes més esperades de la temporada. Les pintoresques carreteres i els boscos de Värmland son els escenaris del Ral·li de Suècia,  única prova sobre la neu. No obstant això: neu i gel no significa que els conductors vagin de puntetes. Amb els pneumàtics Pirelli Sottozero Ice muntats en tots els M-Sport Ford Fiesta R2T, és un dels ral·lis més ràpids del calendari.

Ronda 2: Xile 16-19 abril

El primer ral·li de terra per als pilots júnior 2020 que s’enfrontaran als seus R2T M-Sport Festa serà el Ral·li Xile. Després de fer el seu debut al WRC el 2019, el Ral·li Xile es va convertir en un èxit per pilots, seguidors i equips. El ral·li aborda les seves etapes que transcorren a través d’alguns dels densos boscos de Xile utilitzats habitulament pels camioners de les empreses de fusta de la zona.

Ronda 3: Itàlia 04-07 juny

El Ral·li d’Italia Sardenya torna al calendari de la FIA Junior WRC després d’un emocionant thriller en 2019, en el qual el campió Jan Solans va lluitar amb Dennis Rådström. Sardenya representa el segon de tres esdeveniments de terra de 2020, les tripulacions s’enfrontaran a etapes ràpides però estretes amb grava solta. A més, una prova amb molta calor que a més augmenta en l’interior dels vehicles ja que no s’utilitza el sistema d’aire condicionat (per reduir el pes) arribant a temperatures de més de 30°.

Ronda 4: Finlàndia 6 – 9 de agost

Cap ral·li pot igualar el ritme i el prestigi del Ral·li de Finlàndia. Bàsicament és el més ràpid del calendari, amb trams de terra plenes de rasants i salts, a més de revolts de quarta i cinquena velocitat que obliguen als pilots a no aixecar el peu de l’accelerador. Els camins entre boscos són enormes, pel que és necessari triar la millor traçada per anar el més ràpid.

Ronda 5: ALEMANYA 15 – 18 d’octubre

La gran final del WRC Junior a Alemanya ofereix el doble de punts a les tripulacions que hagin completat almenys tres dels quatre ral·lis anteriors. Una prova d’asfalt espera als equips de la Junior WRC a Alemanya, passant per les icòniques especials per la vinya i al voltant dels camps militars. Promet ser un thriller i això abans de considerar les inclemències meteorològiques que normalment apareixen en el ral·li alemany.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments