WRC: Hyundai deixa fora de nou a Mikkelsen a favor de Breen per al Ral·li d’Austràlia

Hyundai Motorsport ha realitzat un altre canvi més d’alineació aquesta temporada de cara a l’última prova de l’any al Ral·li d’Austràlia, treient a Andreas Mikkelsen un cop més de la seva alineació titular per donar-li una nova oportunitat a Craig Breen. El pilot irlandès i el seu copilot Paul Nagle disputaran l’última prova de l’any al costat de Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul i Dani Sordo / Carlos del Barrio, sent aquesta l’elecció d’Andrea Adamo per lluitar pel títol de marques davant de Toyota.

A mitjans del passat mes d’octubre, una setmana abans del RallyRACC, es va anunciar una alineació ‘previa’ amb Mikkelsen formant equip al costat de Neuville i Sordo, l’alineació escollida en un principi per al duel contra Toyota en el campionat de marques. L’opció tenia sentit donat que l’última victòria que va aconseguir el noruec va ser en aquest ral·li a 2016, quan li va donar el triomf a un Volkswagen Motorsport.

No obstant això, passades unes setmanes i vistes com serà l’alineació de 2020 – amb Ott Tänak aterrant en l’esquadró com a nou campió del món – Hyundai ha decidit comptar amb Breen en lloc de Mikkelsen. Aquest seria el tercer ral·li del mundial per Breen després de Finlàndia i Gal·les (a més del Ral·li d’Estònia), rebent una nova oportunitat en un ral·li de terra. Per 2020 Tänak, Neuville, Sordo i Loeb tenen presència assegurada, i es preveu que Breen romandrà en l’equip com a ambaixador dels models R5, cotxe que rebrà millores en 2020 com el seu successor que està previst que arribi a partir de la segona meitat de 202.

Una de les claus a tenir en compte també és la posició de sortida, atès que Breen, en haver disputat només dues proves, sortiria al final del grup de WRC mentre que Mikkelsen està empatat amb Elfyn Evans per la quarta posició – de fet sortiria davant atès que Mikkelsen té un segon lloc a l’Argentina com a millor resultat enfront dels tercers d’Evans a Mèxic i Còrsega. Sordo és a hores d’ara 8è a la general mentre que Breen, amb 10 punts, és catorzè.

Mikkelsen, una temporada irregular

Exceptuant el segon lloc de l’Argentina, la temporada de Mikkelsen (que dies enrere anunciava el final de la seva relació amb Even Administration, empresa que gestionava la seva carrera esportiva) ha continuat sense tindre confiança, la quan no li ha permès recollir els fruits que es van profetitzar quan va arribar a l’equip a la fi de la temporada 2017. Tot i tenir contracte per a tots els ral·lis no va disputar ni Còrsega, ni Portugal ni Catalunya, quedant-se amb només deu ral·lis, només un més que Sordo.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments