WRC: Toyota valora Elfyn Evans per substituir Ott Tänak la temporada 2020

Toyota ha obert la cacera d’un nou pilot que tindrà la càrrega, més que l’honor, de substituir Ott Tänak al volant d’un del Yaris al proper any.

La llista amb la qual la marca nipona vol substituir l’actual campió del món és molt llarga. Avui hi ha molts pilots sense contracte, per la qual cosa estan disponibles per ser contractats i acabar a l’equip de Mäkinen.

Sébastien Ogier encara té un contracte d’un any amb Citroen Racing, i després es retirarà del WRC. Per la seva banda, Thierry Neuville té un contracte d’un any amb Hyundai i és difícil que l’equip d’Alzenau el deixi marxar aquesta temporada.

Tornant a la llista, com s’ha esmentat, els noms són molts. Però Toyota sembla haver identificat Elfyn Evans com un dels pilots elegibles per substituir el nou campió mundial del WRC.

Elfyn Evans s’ha perdut un parell de cites del Campionat del Món a causa d’un accident causat al Rally d’Estonia, una cursa promocional del WRC.

Durant la setmana passada Evans va visitar la seu de l’equip a Puuppola, casa també de Tommi Makinen Racing on es prepara el Yaris WRC, coneixent l’equip. Makinen considera molt interessant la temporada d’Evans aquest 2019, en què ha mostrat un bon creixement, menys errors del que és habitual i una velocitat regular.

Actualment, el gal·lès no te contracte i Toyota. Malcolm Wilson no vol perdre un pilot que, de fet, ha crescut amb ell. Però resistir els avenços d’un equip oficial com Toyota i la crida d’un cotxe actual campió del món és difícil.

Mäkinen va assegurar fa uns dies que Toyota tindrà un equip molt competitiu per a la propera temporada. De moment no s’ha formalitzat cap nom, però entra a les traveses de 2020 Kalle Rovanpera, potser en el lloc de Jari-Matti Latvala o Kris Meeke. La plaça de  Tänak sembla per a Evans, excepte sorpreses d’última hora.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments