WRC: Katsuta guanya a l’assaig del Japó

El pilot de Toyota Gazoo Racing Takamoto Katsuta va guanyar el Central Ral·li d’Aichi, una prova prèvia al Ral·li del Japó de l’any que ve.

Katsuta, i el seu copilot el britànic Dan Barritt, a bord d’un Yaris WRC, va acabar la prova d’asfalt gairebé quatre minuts per davant del seu rival més proper, Hiroki Arai.

El Central Ral·li d’Aichi va ser un gran èxit entre els aficionats locals, molts dels quals van veure a Katsuta pilotant un World Rally Car a casa per primera vegada.

«Va ser increïble veure tanta gent», va dir. «En un tram curt vam tenir al voltant de 30. 000 fans mirant, increïble, va ser molt agradable pilotar el cotxe i mostrar a la gent el que aquests cotxes poden fer.»

«Els aficionats al Japó no sempre poden imaginar amb facilitat com són aquests cotxes. Quan els veuen competint a les carreteres d’Europa o a qualsevol altre lloc, no saben com són en viu per les carreteres. Aquí s’ho poden imaginar i crec que s’han sorprès molt de la rapidesa amb la que van aquests cotxes «.

Katsuta va admetre que les carreteres d’Aichi suposarien una veritable prova per als pilots del WRC, que estaran al Japó d’aquí a un any.

«Diuen que Còrsega té 10. 000 corbes, «va somriure Katsuta,» Crec que aquest ral·li podria tenir més!

El ral·li va atreure un gran interès dels mitjans de comunicació i dels aficionats

«Quan els trams s’endinsen en els boscos, són realment tècnics i bastant estrets i tot són corbes i més corbes. En alguns llocs, només fem servir la primera i segona velocitat, de vegades la tercera, però mai la quarta. Serà un gran desafiament.

«Un altre desafiament és per la superfície. És bastant llisa, però hi ha molsa enmig de la carretera. Tot i que el temps va ser assolellat i bo tota la setmana, la superfície estava relliscosa, realment patinava quan es trepitja aquest molsa.

El ral·li es va servir també per entrenar organitzadors i comissaris, i representants dels equips del WRC van assistir aprofitant el viatge cap al Ral·li d’Austràlia per fer inspeccions abans de l’esdeveniment de l’any vinent.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments