WRC: Hyundai Motorsport ja té el seu primer títol de marques del WRC

Hyundai Motorsport ha aconseguit, encara que en unes circumstàncies molt dificils, el seu primer títol de constructors en el WRC, el qual anhelava arribar des de la seva arribada al certamen a 2014. L’equip amb seu a Alzenau triomfa així davant els fins ara vigents campions Toyota Gazoo Racing així com Citroën Racing i M-Sport gràcies als esforços de les seves tripulacions: Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul, Dani Sordo / Carlos de el Barri, Andreas Mikkelsen / Anders Jaeger, Sébastien Loeb / Daniel Elena i Craig Breen / Paul Nagle.


Amb Andrea Adamo al front, l’equip va posar tota la carn a la graella per assegurar el títol aquest any, després d’anys en què Volkswagen Motorsport, M-Sport i Toyota van aconseguir la corona. Per a això va emprar a quatre pilots (que es va ampliar a cinc a l’fitxar Breen durant el mes de juny) per a tres cotxes emprant una estratègia rotatòria per maximitzar les seves oportunitats, no només amb les fortaleses de cada pilot sinó també utilitzant les posicions de sortida, que tant marquen en els ral·lis de terra ja que qui surti en una posició més endarrerida (és a dir, qui estigui més enrere en la classificació same previous) té un gran avantatge en la primera etapa d’aquests ral·lis a l’tenir carre teres amb major nivell d’adherència.

El president de Hyundai Motorsport GmbH, Scott Noh , ha dit:

«En primer lloc, els nostres millors desitjos per a tots els afectats pels devastadors incendis forestals a la regió de Nova Gal·les de Sud d’Austràlia i en altres llocs. Estem immensament orgullosos d’aconseguir el nostre primer títol de constructors en el Campionat d’el Món de Ral·lis FIA després d’una temporada molt competida contra una dura oposició. Des de l’arribada de Hyundai Motorsport a 2012, hem creat un equip a la nostra fàbrica a Alzenau, que ha treballat incansablement per aconseguir aquest objectiu. És un privilegi per a nosaltres contribuir a l’estratègia de marca global de Hyundai a través de les nostres activitats al WRC, de manera que aquesta és una ocasió especial. Aquest és un èxit col·lectiu, que compartirem amb la família Hyundai a tot el món. També esperem que sigui el primer títol de molts més en el futur «.

El director de l’equip Hyundai Motorsport, Andrea Adamo: «

La cancel·lació del Ral·li d’Austràlia és la decisió correcta tenint en compte les circumstàncies i els nostres millors desitjos estan amb els afectats pels successos crítics en Nova Gal·les del Sud. Des del punt de vista esportiu, és increïble guanyar el nostre primer títol en el Campionat d’el Món de Ral·lis FIA: aquest és el resultat de molts anys de dur treball de tots a Hyundai Motorsport. Aquesta temporada ha estat increïblement competida i, sens dubte, volíem haver lluitat fins al final, però tots podem estar orgullosos dels nostres èxits com a membres de l’equip per fer d’aquesta una gran victòria col·lectiva. Voldria agrair personalment a tots a Hyundai Motorsport i a tots els nostres equips que van brindar la seva dedicació total des del Ral·li de Montecarlo fins ara. «

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments