RAID: Cristina Gutiérrez molt ambiciosa per al Dakar 2020

Nova aventura al Dakar per a Cristina Gutiérrez i Mitsubishi Espanya. La pilot de Burgos estarà als comandaments d’un renovat Mitsubishi Eclipse Obnoxious DKR.

Després d’unes bones actuacions, cada cop pujant més en la classificació general, amb el Mitsubishi Montero, Gutiérrez aspira a estar entre els 25 millors, després d’estar a punt de fer-ho aquest 2019.

«Tota la temporada estem currant moltíssim, però quan es va apropant hi ha més ganes que el cotxe vagi bé i que estigui tot a punt. Hem anat millorant. El primer any 44 ª, el segon 36 ª i el tercer 26 ª. I tant de bo el quart dins el top 25.»

«M’agrada la pressió, però sempre vull ser realista. Cal anar a poc a poc i hem de tenir aquella mica de sort per acumular el menor cúmul d’errors. He enfocat la cursa de manera molt més professional aquest any i l’objectiu és d’aquí a tres anys fer un salt de qualitat, tant al cotxe com a mi, per focalizarme a aspirar a alguna cosa més gran. Esperem que a mig termini puguem tindre un discurs una mica més ambiciós. De moment, sóc realista i és al que he de aspirar «.

Huete tornarà a ser el seu copilot per segon any consecutiu i és ell el responsable mésimportant de les millores que s’han introduït en el prototip 4×4 gestionat, per l’equip francès Sodicars, que enguany comptarà amb set vehicles en competició, quatre camions d’assistència, dos d’assistència en cursa i un cotxe d’assistència.

«Hem canviat totes les fibres, el que ha alleugerit el cotxe. A més, s’ha canviat el repartiment de pesos, centralitzant-lo més. Les rodes de recanvi van més baixes i cap al centre. Ara el cotxe ha de tenir una velocitat punta més gran i esperem aprofitar-ho en les pistes que s’han anunciat per a la primera setmana.»

«Pablo va detectar certes coses que podia millorar. Són millores per donar aquest salt de qualitat. És difícil comparar-se amb gent que quadruplica el meu pressupost. Però és veritat que al Dakar vam jugar amb aquella mica de sort ja que ells van al límit i al final vas avançant, com la tortuga que endavant a la llebre. Estem treballant per arribar a aquest nivell. És impressionant que en quatre anys el discurs hagi canviat tant, hem passat d’acabar amb el Mitsubishi de sèrie a estar al top 25, em sembla una evolució espectacular. A ganes no em guanya ningú.»

«Mitsubishi és la marca que més vegades ha vençut al Dakar, 12, i és l’única en què ha guanyat una dona. i ho seguirem intentant amb Cristina «, va dir Jorge Belzunce, director de Mitsubishi Espanya.

El repte aquest any és més gran, tot i que el recorregut serà una completa novetat per a tothom, que sumaran experiència en el terreny saudita dia rere dia. Però ‘Tortu’, com la van anomenar les seves amigues, té mans i llanço per intentar pujar una mica més el llistó i començar a fer-se més amunt.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments