La primera copa de ral·lis 100% elèctrica ja és aquí. Opel ens explica els seus detalls.

  • Els test amb el Opel Corsa-e Ral·li 100% elèctric continuen amb l’evolució prevista
  • ADAC i Opel anuncien més detalls sobre la nova plataforma d’accés al ral·li
  • La «Súper Temporada» 2020-2021 comença a l’agost; amb la carrera del Campionat del Món de Rallies d’Alemanya a l’octubre com la cita més destacada

Els preparatius per a la primera copa monomarca del món de ral·lis per a cotxes 100% elèctrics estan en plena expansió. La ADAC Opel e-Ral·li Cup es presentarà als afeccionats a la competició en el Saló de l’Automòbil de Essen, del 29 de novembre al 8 de desembre. Al mateix temps, dues unitats del Opel Corsa-e de ral·lis 100% elèctriques completaran un extens programa de desenvolupament. Aquests cotxes elèctrics, amb 136 CV, són sotmesos en l’actualitat a proves de resistència i de components en el Centre de Proves de Dudenhofen.

“L’exigent programa de desenvolupament avança segons el que es preveu, però encara està lluny d’estar acabat», afirma Jörg Schrott, Director de Opel Motorsport. «L’objectiu és proporcionar als equips dels nostres clients un cotxe de rallies fiable, fàcil de pilotar i potent que permeti a la ADAC Opel e-Ral·li Cup continuar la història d’èxit de la seva predecessora, la ADAC Opel Ral·li Cup”.

Calendari 2020/2021 amb deu carreres puntuables

Mentrestant, els dos socis, Opel i el ADAC, han anunciat més informació clau per a la nova copa monomarca elèctrica de ral·lis. Abans que s’iniciï la temporada del ADAC Opel e Ral·li Cup en el marc del ADAC Saarland-Pfalz Ral·li (21 i 22 d’agost de 2020), els equips clients tindran l’oportunitat de provar el nou equipament en dos esdeveniments. La data i lloc del primer esdeveniment de prova organitzat per ADAC i Opel s’anunciaran pròximament. La segona oportunitat per a fer proves tindrà lloc sota condicions de competició. Els equips podran participar durant el ADAC Rallye Oberehe (8 d’agost), un esdeveniment anomenat R70 amb més de 70 quilòmetres de proves especials a Renània-Palatinat.

A l’inici oficial de la temporada en Saarland li seguiran tres proves més del calendari 2020 repartides en dos esdeveniments: el ADAC Rallye Südbayern (26 i 27 de setembre) i el ADAC Rallye Deutschland (del 15 al 18 d’octubre). La ADAC Opel e-Ral·li Cup disputarà una doble carrera durant la prova del Campionat del Món de Ral·lis a Alemanya. Sis esdeveniments més d’aquesta primera «Supertemporada» se celebraran en 2021, amb dates que s’anunciaran posteriorment.

Opel Corsa-e Rally Concept

Carreres puntuables per al 2020

Carrera 1 ADAC Saarland-Pfalz Rallye 21 i 22 d’agost

Carrera 2 ADAC Südbayern Rallye 26 i 27 de setembre

Carrera 3 ADAC Rallye Deutschland – Nacional 1 15 i 16 d’octubre

Carrera 4 ADAC Rallye Deutschland – Nacional 2 17 i 18 d’octubre

Inscripcions obertes abans de Nadal

Les inscripcions per a la Copa ADAC Opel e-Ral·li s’obriran el 15 de desembre de 2019 i els equips podran registrar-se amb condicions especials, amb un cost reduït, fins al 31 de gener de 2020. La tarifa, de 5.900 euros (més IVA), inclou un paquet complet de serveis:

  • Taxa d’inscripció per a dues sessions de test i totes les carreres de la ADAC Opel e-Ral·li Cup 2020/2021
  • Dos micos de competició ADAC Opel e-Ral·li Cup
  • Roba de l’equip per a pilot i copilot
  • Carpa de servei amb lona per al sòl i pancarta d’assistència
  • Accés a zona de restauració per a quatre persones en tots els rallies
  • Càrrega d’electricitat gratuïta in situ
  • Formació electrotècnica per a pilots i copilots

La quota d’inscripció tramitada a partir de l’1 de febrer de 2020 serà de 7.500 euros (més IVA), amb els mateixos serveis.

També s’està ultimant el reglament esportiu de la ADAC Opel e-Ral·li Cup. «Per al disseny de les normes ens guiem pel reglament de la ADAC Opel Ral·li Cup, que ha demostrat la seva vàlua durant molts anys», exposa Thomas Voss, director de Motorsport en el ADAC. Després de l’aprovació de la DMSB, l’autoritat alemanya per a la competició de motor, el reglament esportiu i tècnic de la ADAC Opel e-Ral·li Cup estarà a la disposició de tots els participants i interessats per a la seva descàrrega.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments