WRC: Entrevista a Kalle Rovanperä

WRC.com ha parlat amb el nou fitxatge de l’Toyota Gazoo Racing, que comença a preparar la temporada 2020 amb el seu nou equip.

Pots llegir aquí la transcripció sencera:

P. Ja has fet els teus dos primers test, com és pujar a bord de l’Toyota Yaris?

R. Va ser molt bo, tot el que esperava que fos. Va ser a França, quan vaig fer les proves, la meva primera vegada en aquest cotxe des de 2016. El 2016 vaig pilotar només el primer cotxe de test, aquest és un totalment diferent. El Yaris és realment ràpid. Tinc molt per aprendre del tema aerodinàmic i del diferencial central, venint del R5, hi ha moltes coses que hem d’aprendre. Estic desitjant fer-me més amb el cotxe, hi ha moltes més configuracions que puc aconseguir. Els enginyers de l’equip van ser genials, tots van treballar molt bé i em van ajudar com a nou pilot a entrar a l’equip.

P. Quin és l’objectiu pel 2020?

R. No hi ha molt en el que pugui posar-me com a meta. Vull aprendre amb el cotxe a principis d’any, només mantenir-me relaxat en els primers quatre o cinc ral·lis. Sempre vull ser ràpid. Només vull començar a mostrar la velocitat i competir amb els altres. Ens caldrà experiència, però vull ser ràpid al acabar la temporada.

P. Què se sent al ser campió de món als 19 anys?

R. Et sents bé. Aquesta temporada hi ha hagut una gran pressió. No és tan agradable quan tothom pensa que és tan fàcil aconseguir-ho (el campionat WRC 2). Vam demostrar el ritme a l’estiu i vam guanyar quatre proves seguides. Hi va haver un petit error a Alemanya, però és bo que això passi en aquest moment, va ser un petit error de notes, però és millor que això vingui ara i no amb el World Rally Car. Després de dos anys, m’ho vaig passar bé amb Skoda, són com un equip de fàbrica amb un R5. Deixo un bon equip i molta gent agradable.

P. El començament de la temporada no va ser el més fàcil …

R. No va ser tan bo, però sempre vaig saber els motius. Va haver-hi moltes coses, els meus propis errors, després algunes coses típiques en un canvi d’equip, com a Còrsega hi va haver alguns problemes amb les peces i la posada a punt al cotxe. Sabia que les meves habilitats no havien desaparegut, només van ser uns pocs ral·lis dolents el principi de la temporada per raons que ens van afectar.

P. Xile va donar la volta a les coses?

R. Aquesta va ser la meva primera vegada amb Toksport. El vaig gaudir molt i això va demostrar que l’equip fa el que li demanem. Va ser bo per a nosaltres guanyar el primer ral·li de la temporada i bo per Toksport també, m’agrada aquest equip, són molt professionals.

P. ¿I és bo guanyar a casa, al Neste Ral·li de Finlàndia?

R. Molt bo! Hi havia alguns pilots molt ràpids amb els R5, però van tenir alguns problemes i vam tenir un ral·li net. No vaig necessitar empenyer tant després de la segona o tercera etapa. Va ser agradable poder gaudir del ral·li de casa, gaudir dels salts i no atacar en excés.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments