WRC: Tänak parla en el seu primer dia com a pilot Hyundai

Entrevista d’Ott Tänak per a WRC.COM.

Oficialment pilot de Hyundai Motorsport des d’avui (1 de gener), el campió de l’món Ott Tänak parla per primera vegada sobre el seu primer test amb l’i20 WRC.

P. Vas pilotar el cotxe als Alps Francesos per primera vegada el mes passat. Com va ser?

R. De fet, vaig fer una prova de seient abans del primer test pròpiament dit, però només conduint lentament. El temps de test és bastant limitat, així que no volíem perdre el temps en la primera prova per arreglar el seient. Quan vaig pilotar el cotxe, immediatament va estar bé. Em vaig sentir bé. Es pilota amb facilitat i hi ha bones sensacions amb el cotxe.

P. ¿Les condicions van ser propícies per a un primer test?

A. Vam tenir algunes zones amb gel al matí i després una mica a l’ombra, però realment el tram estava bastant sec i consistent, això és bo per aprendre el nou cotxe.

Q. De qui era la configuració que vau utilitzar?

Thierry ( Neuville) i Séb (Loeb) ja havien pilotat el cotxe i les seves configuracions no estan tan allunyades a les meves. El cotxe era bastant similar a ells i jo vaig pilotar així. Després d’això, vam estar fent alguns ajustos al cotxe. Això m’ajudava a sentir-me còmode amb ell, però a aquest nivell, si el cotxe és bo, això és el més important.

P. Què necessites del cotxe per al Ral·li de Montecarlo?

R. El Ral·li de Montecarlo normalment no es tracta tant del rendiment màxim, no es tracta de la velocitat que es pot obtenir del cotxe. És una prova tan difícil, es tracta més aviat de trobar la comoditat i la confiança. Molt d’això ve dels petits detalls, però vaig aconseguir tot el que volia de la meva comoditat al cotxe.

P. Tornaràs a provar en els pròxims dies. Què busques en aquest tests?

R . Vull condicions més difícils. Tinc una sensació per al cotxe en condicions normals, però ara hem de trobar més neu i gel per a la propera prova del Monte-Carlo.

P. I com ha estat la benvinguda de Hyundai?

R . Molt bona. No hi ha dubte que aquest és un equip de fàbrica, és obvi per la forma en que l’equip està funcionant és d’un nivell molt alt. Saben el que estan fent, la resposta i el suport immediatament va ser molt bona i de molt alt nivell. Estic molt content.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments