L’INFAME DAKAR 2020: El primer abandonament arriba al shakedown

Des de motoresport.cat creiem indigne i infame que una prova amb l’esperit del Dakar es vegi tacada per la falta de drets humans i en especial en els drets cap a les dones que es viuran en els pròxims dies a l’Arabia Saudita.

La intensitat del Dakar es demostra fins i tot abans que comenci la cursa. La 42 ª edició de el ral·li més dur de l’món, la primera a l’Aràbia Saudita , ha començat amb el peu esquerre aquest dijous.

L’organització va posar a disposició de tots els participants una zona per fer proves prèvies abans del 5 de gener, permetent completar aquest shakedown des de les 10h de l’1 de gener, fins a les 12h del 3 de gener.

Allà, es van desplaçar diversos dels pilots aquest dijous, tot i que equips com Toyota , MINI X-Raid o Borgward van demanar a ASO provar en una altra zona diferent, rebent l’OK.

Durant la tarda, l’equip MP-Sports, liderat pel txec Martin Prokop, 6è a 2019, va completar la seva prova inicial, però la segona unitat Ford Raptor 4×4, pilotada per Martin Kolomý (10 Dakars en camió) i copilotada per Jiří Stross, va tenir un accident, a l’impactar de morro contra la la sorra després d’un salt.

Després de donar diverses voltes de campana, el cotxe va aterrar sobre les quatre rodes, però amb gran part de la carrosseria destrossada. Fins allà va haver de desplaçar un dels helicòpters i el metge de l’organització. Aquests van traslladar al pilot en llitera, immobilitzat, després de queixar-se de forts dolors d’esquena.

Tots dos van ser traslladats a un hospital proper per ser sotmesos a revisions mèdiques, però la seva participació en el Dakar 2020 ja està descartada, atès que no passaran les verificacions tècniques i administratives necessàries.

Kolomy, de 46 anys, va comentar en les seves xarxes socials: «Vull agrair-vos a tots pel seu suport des de l’anunci de la meva participació al Dakar 2020. Els seus missatges van ser simplement increïbles. De vegades, malauradament, un segon és suficient i tot canvia. Jiří Stross no començarà el Dakar 2020, a causa a les condicions en què ha quedat el vehicle i ell mateix «.

Unes hores després, el mateix pilot va informar que té fracturades la 2a i 3a vèrtebra.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments