L’INFAME DAKAR 2020: Sainz-Cruz tornen a guanyar l’etapa i son més líders

Des de motoresport.cat creiem indigne i infame que una prova amb l’esperit del Dakar es vegi tacada per la falta de drets humans i en especial en els drets cap a les dones que es viuran en els pròxims dies a l’Arabia Saudita.

Carlos Sainz (Mini) ha guanyat avui l’etapa del Dakar, la segona d’aquesta carrera, reforçant així el seu lideratge en la classificació general.

El pilot de Mini ha acabat gairebé tres minuts per davant del seu principal rival, Nasser Al-Attiyah (Toyota), mentre que Stéphane Peterhansel ha acabat la jornada sis minuts per darrere del madrileny.

Carlos Sainz (Mini Buggy) es troba ara 5’59» per davant de Nasser Al-Attiyah (Toyota) amb Stéphane Peterhansel (Mini Buggy) a 17’53». Yazeed al Rajhi (Toyota) continua sent quart, encara que està més lluny del podi, a 31:39s de Sainz.

Orlando Terranova (Mini) manté la cinquena posició però es distancia de la davantera. Mathieu Serradori (Buggy Century) és sisè, però perd temps amb Terranova.

Giniel De Villiers (Toyota) continua sent setè i fent un Dakar per sota de les seves possibilitats, però això pot ser una tàctica per a evitar problemes, que ja va patir el primer dia de carrera.

Bernhard Tingues Brinke (Toyota) és vuitè, on ha estat des del segon dia i tancant el top 10 es posicionen Yasir Seaidan (Mini 4X4) que avui ha pujat una posició en la general i Benediktas Vanagas, que va començar la carrera en 15a posició, ha pujat a la 14a en la tercera etapa, a la 11a ahir, i una posició més, al top 10 avui.

El quilòmetre a quilòmetre

Al començament de la jornada, Al Rajhi Yazeed Al Rajhi ha sortit amb força i en la fase inicial el pilot saudita ha liderat per davant de Bernhard Tingues Brinke durant gairebé un minut després de 50 km. Stéphane Peterhansel, Jakub Przygonski, Giniel de Villiers i Naser Al-Attiyah també a poc més d’un minut de distància.

En el Km. 100, Yazeed Al Rajhi es mantenia al capdavant, però en aquest punt només cinc segons per davant del Mini conduït per Stéphane Peterhansel. Nasser Al-Attiyah i Yasir Seaidan també han estat a prop, a uns 30 segons, per la qual cosa no ha estat sorprenent que Nasser Al-Attiyah es posés al capdavant de l’especial després del Km 152. El líder de la classificació general, Carlos Sainz, es trobava llavors a un minut de distància, mentre que Yazeed Al Rajhi havia perdut temps, i es trobava a 1’53» de distància, igual que Stéphane Peterhansel, que es trobava a 3’29» del líder de l’etapa degut en gran part a una burxada.

Després de 150 km hi ha hagut un nou gir en la classificació de l’etapa, ja que Carlos Sainz ha pres la davantera. En el km 250, el doble guanyador del Dakar s’ha posat al capdavant, encara que en aquest moment només 12 segons per sobre de Nasser Al-Attiyah. Stéphane Peterhansel ja era a sis minuts.

Sainz s’ha distanciat una mica més i faltant 50 km per al final, el líder de la classificació general tenia un avantatge de gairebé dos minuts sobre Nasser Al-Attiyah, mentre que Stéphane Peterhansel ha acabat sis minuts per darrera.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments