WRC – Ral·li Monte-Carlo 2020 – Etapa 2: Evans líder a falta d’una etapa per acabar

Els debutants amb el Toyota Yaris van canviar el lideratge en tres ocasions abans que Evans acabés amb un avantatge de 4,9 segons sobre Ogier, amb Thierry Neuville trepitjant-li els talons amb el seu Hyundai i20.

Neuville ha guanyat tres dels quatre trams del dia i està només 1,5 segons enrere, deixant aquesta primera prova del Campionat del Món de Ral·lis en una apassionant final en l’última etapa de demà per les muntanyes de Mònaco.

Els pneumàtics d’hivern amb claus han estat essencials per a les dos especials d’aquest matí, que han comptat amb llargues seccions de neu i gel. Ogier, líder ahir a la nit, ha ampliat el seu avantatge en la primera especial, abans que Evans tornés a liderar.

La pujada de les temperatures ha assegurat unes condicions més seques a la tarda quan s’han repetit els dos trams. Els dos estaven empatats després del primer tram, amb Ogier al capdavant, abans que Evans lluités per a arrabassar el lideratge per tercera vegada.

El gal·lès ha admès que es va escapar pels pèls després d’estar a punt de sortir-se en els últims revolts.

«En l’última corba hi havia gel i vaig decidir ser una mica optimista amb l’accelerador i em vaig anar. Definitivament vaig usar la meva targeta de la sort per al cap de setmana, vaig tenir sort que no hi hagués res».

Sébastien Ogier a només 4,9 segons del seu company d’equip Evans

Ogier va admetre que un plantejament de seguretat primer li va costar l’avantatge. «Vaig ser una mica benèvol en l’última especial i vaig perdre massa, però la diferència continua sent molt estreta . Encara tenim l’oportunitat de guanyar», va dir.

Neuville estava més content amb la informació d’última hora proporcionada pel seu equip de notes de seguretat, que passa pels trams un parell d’hores abans que els competidors per a proporcionar actualitzacions de les notes.

«Encara estem en la lluita per la victòria, la qual cosa és positiu, i estem satisfets amb l’actuació d’avui. Hem tingut millores en les correccions de les nostres notes en el gel i això ens ha donat més confiança durant el dia.»

Sébastien Loeb va ser quart amb un altre i20, més de dos minuts per darrere, després d’una salvada en un revolt aquest matí i fer una virolla aquesta tarda. Els seus errors van permetre a Esapekka Lappi acostar-se als 14,1 segons amb el seu Ford Fiesta.

Kalle Rovanperä estava en un tranquil sisè lloc amb un altre Yaris, per davant de Takamoto Katsuta que ha realitzar una virolla aquest matí.

El líder del WRC 3, Eric Camilli, era vuitè, per davant del líder del WRC 2, Mads Østberg i Nicolas Ciamin.

L’etapa final del diumenge se celebra als Alps Marítims, a les muntanyes de Mònaco. Compta amb dos trams, que cobreixen 63,54 km, i inclou la llegendària passada pel Col Turini. L’arribada a la tarda es realitza al famós port de Mònaco com a teló de fons.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments