WRC: Entrevista a Ott Tänak: «El simuladors als pilots de ral·lis no ens serveixen»

COM TE LES ARREGLES SENSE HAVER DE REUNIR-TE ARA MATEIX?

Estic bastant relaxat i aquest és sens dubte el temps més llarg que he passat amb la meva família, aquest és el costat bo de tot això.

QUIN COSTAT DE L’ESPORT ET FALTA

M’agrada la pressió de la competició i m’agrada treballar. Gaudeixo del meu treball! He estat en contacte amb alguns de l’equip, però és un moment bastant estrany, realment és un llarg descans.

HAURÍEM D’HAVER ESTAT EN EL RAL·LI D’ARGENTINA EL MES PASSAT, COM CREUS QUE T’HAURIA ANAT?

Argentina sempre és una prova desafiadora, hi he guanyat abans i un Hyundai ha guanyat abans també, així que m’agradaria pensar que hauria anat bastant bé. Els dos primers dies de la prova són un desafiament en els trams més ràpids, però l’últim dia en El Condór i Mina Clavero, són més complicats i tècnics. És un esdeveniment dur, però amb les especials bastant ràpides, estàs colpejant parts del cotxe a alta velocitat. Però el Hyundai és un cotxe dur i ràpid.

NOMÉS HAS FET TRES RAL·LIS FINS ARA, PERÒ COM ET SENTS EN HYUNDAI MOTORSPORT?

Bé. Com dius, no són molts ral·lis i només un parell de test, però he aconseguit conèixer a molta gent i veure el professional que és l’equip. L’equip ha treballat molt dur perquè les coses siguin molt fàcils i senzilles per a Martin [copilot Järveoja] i per a mi. I estan molt oberts a la reacció immediata també, això és alguna cosa que pot ajudar a fer un equip fort.

HEM VIST A ALGUNS PILOTS INVOLUCRAR-SE EN CARRERES DE SIMULACIÓ. HO HAS FET SERVIR?

No, en realitat no. No és tan real per a nosaltres els pilots de ral·lis. És una mica diferent per als pilots de circuit perquè poden aprendre les pistes, però per a nosaltres no és així. He estat molt ocupat amb altres coses com els entrenaments durant aquest temps.

QUÈ ESPERES PODER FER ARA?

Tornar a mi Hyundai i tornar a pilotar. No sabem amb certesa quan passarà això, només hem d’esperar i veure quan comença a calmar-se de nou. Abans d’això, és molt important que escoltem el que els governs ens diuen i que seguim les regles. Això és tot el que podem fer. Sé que els afeccionats estranyen l’esport i nosaltres també, podem superar això treballant junts i anant pel camí correcte.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments