WRC: Toyota amb 5 Yaris WRC a Finlàndia

L’esquadra de Puuppola presentarà cinc Yaris, xifra rècord, en la prova de casa del 6 al 9 d’agost.

Des que els cotxes actuals van arribar en 2017, els Yaris han estat invictes en les seves pistes nacionals, amb Esapekka Lappi va guanyar la prova em 2017 (foto a dalt), seguit per dues victòries de Ott Tänak en els últims dos anys.

L’ex guanyador de Finlàndia Sébastien Ogier encapçala l’assalt de Toyota aquesta vegada amb Elfyn Evans (segon per darrere de Lappi en 2017), la sensació adolescent local Kalle Rovanperä i Takamoto Katsuta que s’uneix al francès en l’equip oficial.

Un cotxe privat, que s’espera estigui també amb les mateixes especificacions, ho pilotarà Jari-Matti Latvala.

Aquesta serà la segona vegada que Toyota corre amb cinc Yaris, amb un esforç similar desplegat en la segona prova a Suècia a principis d’aquesta temporada. Mentre que Latvala es va retirar d’hora per una fallada elèctrica, Evans va guanyar a Torsby, amb tres Toyota en els quatre primers llocs. Katsuta va aconseguir situar quatre cotxes entre els 10 primers amb el novè lloc.

El director de l’equip, Tommi Mäkinen, espera la major presència del seu equip a Finlàndia.

«És bo tenir cinc cotxes en carrera», va dir. «És interessant per a la prova de casa i per als afeccionats».

Si bé Ogier va guanyar la prova en 2013, és el segon lloc d’Evans fa tres anys el que és el resultat més bo recent per als pilots oficials. El francès ha lluitat per trobar la mateixa velocitat a Finlàndia en els últims anys, acabant cinquè les dues últimes temporades.

La presència de Latvala, sens dubte, reforçarà les esperances de l’equip. Només Marcus Grönholm, Markku Alén, Tommi Mäkinen i Hannu Mikkola tenen un registre més bo que Latvala en les pistes més ràpides de la temporada.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments